play_arrow

keyboard_arrow_right

Listeners:

Top listeners:

skip_previous play_arrow skip_next
00:00 00:00
playlist_play chevron_left
volume_up
chevron_left
 • play_arrow

  Mex Rádió A kedvenc rádióm!

 • play_arrow

  Mex Mulatós Mulatós csatorna

 • play_arrow

  Mex KPOP KPOP csatorna

 • cover play_arrow

  Vendégünk: Mahó Andrea Vendégünk: Mahó Andrea

Hírek

Tizenkét új zenemű, köztük Andrew Lloyd Webber szerzeménye csendül fel III. Károly király koronázási ünnepségén

today2023.02.24. 9

Background
share close

A brit uralkodót május 6-án, szombaton koronázzák meg a londoni Westminster-apátságban – olvasható az MTI közleményében.
A London közepén, a parlamenttel szemközt emelkedő apátság több mint 900 éve az angol-brit uralkodók hagyományos koronázótemploma.
Az udvar tájékoztatása szerint III. Károly király személyesen adott megbízást a koronázási ceremóniáján felhangzó tizenkét zenemű megírására, és ő alakította ki az esemény zenei programját.
A Buckingham-palota szóvivője elmondta: az ünnepi alkalomra komponált alkotások között hat zenekari szerzemény, öt kórusmű és egy orgonadarab szerepel.

 

Written by: Lázár Csaba

Rate it

Previous post

Programajánló

Álarcosbállal egybekötött koncertet adnak a Pannon Filharmonikusok Pécsen

Az Állatok farsangja című darabból adnak elő részleteket általános iskolásoknak a Pannon Filharmonikusok szombat este Pécsen.    Az együttes MTI-hez eljuttatott közleménye szerint a zene mellett télűző farsangi mulatsággal várják a gyerekeket a pécsi Kodály Központban, amelynek hangversenytermében babzsákok fogadják az érdeklődőket.    A zenekar minden, a koncertre szóló bérlettel vagy jeggyel érkezőnek egy, a jelmezbe öltözötteknek két tombolaszelvényt ad ajándékba, a szerencsések családi belépőket nyerhetnek a pécsi kalandparkba és az állatkertbe, a planetáriumba.

today2023.02.24. 16

Post comments (0)

Leave a reply


0%