play_arrow

keyboard_arrow_right

Listeners:

Top listeners:

skip_previous play_arrow skip_next
00:00 00:00
playlist_play chevron_left
volume_up
chevron_left
 • play_arrow

  Mex Rádió A kedvenc rádióm!

 • play_arrow

  Mex Mulatós Mulatós csatorna

 • play_arrow

  Mex KPOP KPOP csatorna

 • cover play_arrow

  Vendégünk: Mahó Andrea Vendégünk: Mahó Andrea

Hírek

Feljutott a világ legmagasabb vulkánjára egy magyar férfi

today2023.02.23. 19

Background
share close

Kimerültem és nagyon fáradt vagyok, sok sérülést szereztem. Ez fizikailag és mentálisan is keményebb volt, mint gondoltam, a lehetetlen határáig jutottam – mondta a Blikknek Szilágyi Zoltán – vagy ahogy legtöbben ismerik: a Jégember –, miután felfutott a világ legmagasabb működő vulkánjára Chilében.

Tíz nap alatt – az Atacama-sivatagból indulva – jutott el 6893 méter magas Ojos del Saladóra. Összesen 375 kilométert tett meg, ebből 355-öt futva. Míg a sivatagban 35 fokos hőség volt, addig fent a hegyen térdig érő hó és mínusz 10 fokos fagy fogadta, amihez 50 km/órás szél és persze, oxigénhiány társult. Zoltán 5 kilót fogyott a 10 nap alatt, noha 5500-6900 kalóriát evett meg naponta, ami a normál étrend háromszorosa.

Written by: Lázár Csaba

Rate it

Previous post

Hírek

Egy napra feltárulnak Pécs rejtett udvarai, kincsekre lelhetünk

Három új, tematikus sétát hirdet a Zsolnay Örökségkezelő NKft. az idegenvezetők világnapjára. Magyarország első egyetemének épületegyüttesétől indul február 25-én a séta, amely során az idegenvezetők bemutatják a Középkori Egyetem történetét, az Aranyos Mária-kápolnát, illetve a város egykori török hódoltság alatti életét. A második vezetett séta a Szent István téren található Ókeresztény Mauzóleumtól indul, itt a látogatók megtekinthetik a föld feletti és föld alatti római kori világot is. A harmadik izgalmas […]

today2023.02.22. 21

Post comments (0)

Leave a reply


0%