play_arrow

keyboard_arrow_right

Listeners:

Top listeners:

skip_previous play_arrow skip_next
00:00 00:00
playlist_play chevron_left
volume_up
chevron_left
 • play_arrow

  Mex Rádió A kedvenc rádióm!

 • play_arrow

  Mex Mulatós Mulatós csatorna

 • play_arrow

  Mex KPOP KPOP csatorna

 • cover play_arrow

  Vendégünk: Mahó Andrea Vendégünk: Mahó Andrea

Hírek

Egy napra feltárulnak Pécs rejtett udvarai, kincsekre lelhetünk

today2023.02.22. 21

Background
share close

Három új, tematikus sétát hirdet a Zsolnay Örökségkezelő NKft. az idegenvezetők világnapjára. Magyarország első egyetemének épületegyüttesétől indul február 25-én a séta, amely során az idegenvezetők bemutatják a Középkori Egyetem történetét, az Aranyos Mária-kápolnát, illetve a város egykori török hódoltság alatti életét.

A második vezetett séta a Szent István téren található Ókeresztény Mauzóleumtól indul, itt a látogatók megtekinthetik a föld feletti és föld alatti római kori világot is.

A harmadik izgalmas tematikus időutazás során megismerhetik a Zsolnay család és a gyár legérdekesebb történeteit, valamint a korabeli farsangi szokásokat, babonákat – olvasható a pécsma.hu cikkében.

Written by: Lázár Csaba

Rate it

Previous post

Hírek

Megtörtént az első SMA-s csecsemő génterápiás kezelése Magyarországon

Mérföldkő a gerincvelő-eredetű izomsorvadás kezelésében, hogy az idén januárban kiszűrt első SMA-s csecsemő rendkívüli gyorsasággal megkapta a génterápiás kezelésre az engedélyt a Nemzeti Egészségbiztosítási Alapkezelőtől (NEAK). A csecsemő 22 naposan, még teljesen tünetmentes állapotban kapta meg a génpótló kezelést a Magyarországi Református Egyház Bethesda Gyermekkórházában február 10-én. A szaktárca még 2022-ben dolgozta ki az újszülöttkori SMA-szűrés kutatási mintaprogramját, és biztosította a megvalósulásához szükséges forrást. Ennek köszönhetően tavaly november 1-jén elindult […]

today2023.02.16. 32

Post comments (0)

Leave a reply


0%