play_arrow

keyboard_arrow_right

Listeners:

Top listeners:

skip_previous play_arrow skip_next
00:00 00:00
playlist_play chevron_left
volume_up
chevron_left
 • play_arrow

  Mex Rádió A kedvenc rádióm!

 • play_arrow

  Mex Mulatós Mulatós csatorna

 • play_arrow

  Mex KPOP KPOP csatorna

 • cover play_arrow

  Csütörtököt mondunk Eszlári A. Lászlóval: március 30 Csütörtököt mondunk Eszlári A. Lászlóval: március 30

Tech

Intelligens miniautók lepik el szombaton a BME pályáját

today2023.02.09. 26

Background
share close

Február 11-én, szombaton rendezik meg a Budapesti Műszaki és Gazdaságtudományi Egyetem (BME) Villamosmérnöki és Informatikai Kar szervezésében a 13. technológiai versenyt, amelyen önállóan működő robotautók állnak rajthoz – írja a tudas.hu.

A Műegyetem hallgatói által tervezett és épített önvezető autóknak emberi beavatkozás nélkül kell végig haladniuk egy gyorsasági és egy akadálypályán, útjuk során több részfeladatot teljesítve. 

A 3 millió Ft összdíjazású RobonAUT 2023 elnevezésű versenyen 3 fős hallgatói csapatok saját építésű, önműködő robotautói mutatkoznak be, amelyeknek emberi beavatkozás nélkül kell végig haladniuk egy gyorsasági és egy akadálypályán.

Written by: petomi_superuser

Rate it

Previous post

Hírek

Végeztek a felújítással, újra várja az úszni vágyókat az ANK uszoda

Mint a Pécsi Önkormányzat sajtóközleményében emlékeztetnek, az ANK 25 méteres medencével rendelkező uszodája tavaly októberben zárt be, akkor kezdődtek a létesítmény felújítási munkálatai. Ezek keretében csővezetékeket cseréltek ki a szakemberek, a medencét pedig egy speciális fóliával burkolták be, ami meggátolja a vízszivárgást az épület alsó szintjén. Elvégezték a falak tisztasági festését és dekorálását, lefestették a padokat, a fali vitrineket, emellett teljesen megújult az uszoda két zuhanyzója is. Megtörtént a medence […]

today2023.02.09. 26


0%