play_arrow

keyboard_arrow_right

Listeners:

Top listeners:

skip_previous play_arrow skip_next
00:00 00:00
playlist_play chevron_left
volume_up
chevron_left
 • play_arrow

  Mex Rádió A kedvenc rádióm!

 • play_arrow

  Mex Mulatós Mulatós csatorna

 • play_arrow

  Mex KPOP KPOP csatorna

 • cover play_arrow

  Vendégünk: Mahó Andrea Vendégünk: Mahó Andrea

Hírek

Kutyapanziót és kutyaiskolát nyitna a Tenkesalja Állatvédő Egyesület

today2022.12.31. 44

share close

Nagy Zoltánné, a siklósi egyesület elnöke a tagokkal azon dolgozik, hogy a menhelyi állatoknak megfelelő körülményeket teremtsenek. Bohár Ervin, az egyesület tagja mesélt a témabaranya.hu oldalnak a sikerekről és a jövőbeni tervekről.

„A mindennapokban az egyesület tagjai gondoskodnak a kutyusokról, de nagyon sok önkéntes segítséget kapunk amikor egy-egy akciót szervezünk. Van, aki alapanyaggal, van, aki a szakértelmével, és van, aki adója 1%-ával vagy élelmiszeradománnyal támogatja munkánkat” – mondta.

Évente 120-140 kutyusnak találunk új gazdit, hiszen nagy hangsúlyt fektetünk a kutyák szocializálására, például szombatonként kutyasétáltatásra jelentkezhetnek be hozzánk családok, akár szabadidős programként, de sokszor örökbefogadási szándékkal érkeznek – folytatta.

Ha a gyepmesteri telepre bekerül egy kóbor kutyus, az egyesület segít megtalálni a gazdit, ha ez nem sikerül, akkor már a kötelező tartási idő alatt, míg a gyepmesteri telepen tartózkodik a kutyus, igyekszünk gazdát találni neki, ha nem tudjuk örökbe adni, akkor egyesületünk befogadja.

Első számú tervünk a telephelyfejlesztés, amivel nagyon jól haladunk, ugyanis a sok önkéntesnek köszönhetően 20 helyett már 40 kutyust tudunk elszállásolni.  A későbbiekben kutyapanziót szeretnénk építeni, mert nagy rá az igény. Amikor a gazdik nyaralni mennek, sokszor okoz problémát a kutyusok elhelyezése.

Egy másik terv, egy kutyaiskola létrehozása a menhelyi állatok számára. Egy olyan iskolát szeretnénk, ahol megfelelő felszereléssel szakértők végezhetnék az állatok szocializálását – mondta végül.

Written by: petomi_superuser

Rate it

Previous post

Hírek

A szépséglista hetedik helyén végzett Budapest

Újabb nagy elismeréssel gazdagodott a magyar főváros: a World of Statistics szépséglistáján Budapest 75,9 százalékos tetszési indexszel az előkelő 7. helyen végzett, maga mögé utasítva többek között Bécset, Bordeaux-t és Milánót – írja a budapestkornyeke.hu. Budapest évről évre előkelő helyen végez a turisztikai portálok listáin, mint látogatásra érdemes, kulturálisan pezsgő, épített örökségeit tekintve kiemelkedő nagyváros. Most a World of Statistics Twitter-oldalán jelent meg egy lista, ahol Budapest Bécset és Milánót is […]

today2022.12.30. 6


0%