play_arrow

keyboard_arrow_right

Listeners:

Top listeners:

skip_previous play_arrow skip_next
00:00 00:00
playlist_play chevron_left
volume_up
chevron_left
 • play_arrow

  Mex Rádió A kedvenc rádióm!

 • play_arrow

  Mex Mulatós Mulatós csatorna

 • play_arrow

  Mex Retro Mex Retro csatorna

 • play_arrow

  Mex Rock Mex Rock csatorna

 • play_arrow

  Mex KPOP KPOP csatorna

 • cover play_arrow

  Csütörtököt mondunk Eszlári A. Lászlóval - 2024 Július Csütörtököt mondunk Eszlári A. Lászlóval - 2024 Július

Hírek

Kutyapanziót és kutyaiskolát nyitna a Tenkesalja Állatvédő Egyesület

today2022.12.31.

Nagy Zoltánné, a siklósi egyesület elnöke a tagokkal azon dolgozik, hogy a menhelyi állatoknak megfelelő körülményeket teremtsenek. Bohár Ervin, az egyesület tagja mesélt a témabaranya.hu oldalnak a sikerekről és a jövőbeni tervekről.

„A mindennapokban az egyesület tagjai gondoskodnak a kutyusokról, de nagyon sok önkéntes segítséget kapunk amikor egy-egy akciót szervezünk. Van, aki alapanyaggal, van, aki a szakértelmével, és van, aki adója 1%-ával vagy élelmiszeradománnyal támogatja munkánkat” – mondta.

Évente 120-140 kutyusnak találunk új gazdit, hiszen nagy hangsúlyt fektetünk a kutyák szocializálására, például szombatonként kutyasétáltatásra jelentkezhetnek be hozzánk családok, akár szabadidős programként, de sokszor örökbefogadási szándékkal érkeznek – folytatta.

Ha a gyepmesteri telepre bekerül egy kóbor kutyus, az egyesület segít megtalálni a gazdit, ha ez nem sikerül, akkor már a kötelező tartási idő alatt, míg a gyepmesteri telepen tartózkodik a kutyus, igyekszünk gazdát találni neki, ha nem tudjuk örökbe adni, akkor egyesületünk befogadja.

Első számú tervünk a telephelyfejlesztés, amivel nagyon jól haladunk, ugyanis a sok önkéntesnek köszönhetően 20 helyett már 40 kutyust tudunk elszállásolni.  A későbbiekben kutyapanziót szeretnénk építeni, mert nagy rá az igény. Amikor a gazdik nyaralni mennek, sokszor okoz problémát a kutyusok elhelyezése.

Egy másik terv, egy kutyaiskola létrehozása a menhelyi állatok számára. Egy olyan iskolát szeretnénk, ahol megfelelő felszereléssel szakértők végezhetnék az állatok szocializálását – mondta végül.

Written by: Lantai Tamás


Töltsd le az appot és csatlakozz a Messenger, Viber csoporthoz!