play_arrow

keyboard_arrow_right

Listeners:

Top listeners:

skip_previous play_arrow skip_next
00:00 00:00
playlist_play chevron_left
volume_up
chevron_left
 • play_arrow

  Mex Rádió A kedvenc rádióm!

 • play_arrow

  Mex Mulatós Mulatós csatorna

 • play_arrow

  Mex Retro Mex Retro csatorna

 • play_arrow

  Mex Rock Mex Rock csatorna

 • play_arrow

  Mex KPOP KPOP csatorna

 • cover play_arrow

  Élhetőbb világ Kulcsár Ildikóval - 2024. Június 18. Élhetőbb világ Kulcsár Ildikóval - 2024. Június 18.

Hírek

A pécsi orvosképző látványterveiről szavazhattak

today2022.12.29.

Online szavazáson kérte ki a kari vezetés a PTE Általános Orvostudományi Kar polgárainak véleményét a régi elméleti tömb homlokzatfelújításához kapcsolódó három látványtervről – írja a Bama.hu.

Amint azt már korábban tudni lehetett, a pécsi orvosképző régi, patinás épületére is nagy megújulás vár. A homlokzati felújítás már a tervezési szakaszba lépett, ennek jegyében készültek azok a homlokzati látványtervek, melyeket dr. Schreck Ákos, a Minusplus építésztervező és designer iroda tervezője videóban mutatott be az egyetemi közvéleménynek.

A tervek készítésekor a tervezők nagy hangsúlyt fektettek az épület különböző nézőpontokból történő érzékelésére, arra, hogy különböző nézetekből milyen arcát mutatja a ház. Emellett az épülettel üzenni szeretnék, hogy a PTE ÁOK Pécs egyik meghatározó, nagy múltú intézménye, ahol egyszerre kap teret a nemzetközi szintű orvosképzés és az innovatív kutatás, mindemellett, egy emberközeli perspektívát adva hangsúlyozva a közösség, a nyitottság, a sokszínűség fontosságát.

A szavazáson 892 oktató, hallgató és kari munkatárs mondott véleményt. A legtöbb „igen” szavazatot, 625-öt az „Egy nagy egész részei vagyunk” koncepcióra adták le 267 „nem” voks ellenében. Ez a terv a többihez képest hangsúlyosabban természetközeli kialakítást kapott.

Written by: Lantai Tamás


Töltsd le az appot és csatlakozz a Messenger, Viber csoporthoz!