play_arrow

keyboard_arrow_right

Listeners:

Top listeners:

skip_previous play_arrow skip_next
00:00 00:00
playlist_play chevron_left
volume_up
chevron_left
 • play_arrow

  Mex Rádió A kedvenc rádióm!

 • play_arrow

  Mex Mulatós Mulatós csatorna

 • play_arrow

  Mex KPOP KPOP csatorna

 • cover play_arrow

  Vendégünk: Mahó Andrea Vendégünk: Mahó Andrea

Hírek

Már van újbor, és már meg is volt az első mustra Siklóson

today2022.12.15. 3

share close

Idén is megrendezték a Siklósi Újbor Mustrát, mely sokkal több egy megmérettetésnél – olvasható a temabaranya.hu cikkében. Állapotfelmérés, ami megmutatja, mire lehet számítani 2023-ban. Olyan rendezvény, amelyen a résztvevők nem versenytársként, hanem partnerként tekintenek egymásra: tanulnak, fejlődnek, kapcsolatokat építenek.

Összesen 44 mintát bíráltak el, amiket Villányban és Siklóson gyűjtöttek a Hegyközségnél, közülük a legtöbb rozé volt.

Gaszt Kornélia, a Siklósi Gasztro- és Borbarátnők Egyesületének elnöke örömmel újságolta, hogy a pályáztatott borok tekintetében kirívó hibák nem voltak, természetesen még érniük kell. „Az Újbor Mustra azért is fontos, mert állapotfelmérésnek is minősül, hogy milyenek az új borok, és milyen végtermék várható? A gazdák felé pedig egy fontos visszajelzés.

A régió szempontjából rendkívül fontos esemény, mikor az újborokat megismertetik a helyiekkel. Ez az egyik legfontosabb része ennek a rendezvénynek.

Junácski András, a Baranya Megyei Közgyűlés alelnöke úgy fogalmazott, hogy “a Siklósi Borvidéken a boros gazdákat ismerve azt tapasztalom, hogy inkább összeköti és ösztönzi őket az ilyen jellegű verseny, miközben évről évre előrelendíti a borok minőségét.

Written by: petomi_superuser

Rate it

Previous post

Hírek

Több, mint 20 év után folytatást kap minden idők egyik legjobb gengszterfilmje

Minden idők egyik legjobb gengszterfilmjének tartják, amely rengeteg díjat és négy Oscar-jelölést is kapott, amikor 2002-ben megjelent. Ez volt az Isten városa, amely Rio de Janeiro legszegényebb negyedeinek nyomorát és az innen kitörni akarók különböző életútjait mutatta be. És ennek készül most a folytatása tudhatjuk meg a mafab.hu cikkéből. Az Isten városa két kisfiú történetét mesélte el. Mindketten ugyanonnan, a favellák közül indult útnak, de gyökeresen más utat választottak. Egyikük […]

today2022.12.15. 3


0%