play_arrow

keyboard_arrow_right

Listeners:

Top listeners:

skip_previous play_arrow skip_next
00:00 00:00
playlist_play chevron_left
volume_up
chevron_left
 • play_arrow

  Mex Rádió A kedvenc rádióm!

 • play_arrow

  Mex Mulatós Mulatós csatorna

 • play_arrow

  Mex Retro Mex Retro csatorna

 • play_arrow

  Mex Rock Mex Rock csatorna

 • play_arrow

  Mex KPOP KPOP csatorna

 • cover play_arrow

  Csütörtököt mondunk Eszlári A. Lászlóval - 2024 Július Csütörtököt mondunk Eszlári A. Lászlóval - 2024 Július

Hírek

Haspókok figyelmébe! Közeledik az orfűi szalonna- és kolbászfesztivál

today2022.11.04.

November első hétvégéjén, ötödikén rendezik meg Orfűn az immár negyedik szalonna- és kolbászfesztivált a Mecsek Háza előtti területen – olvasható a pecsaktual.hu cikkében.

A fesztivál egyedülálló a hazai gasztronómiai események területén, hiszen az ínyenckedni vágyó vendégek nem a fesztiválozó büfék, éttermek kínálatával találkozhatnak, hanem helyi, vagy környékbéli baráti társaságok, munkahelyi közösségek, családok, civil szervezetek, vagy az ország távolabbi tájairól érkező csapatok által készített disznótoros finomságokat ízlelhetik meg. Így tájjellegű, vagy éppen titkos családi receptek alapján készül a hurka, a kolbász, az abált szalonna, a töpörtyű, a pecsenye és a pörkölt.

A IX. Nagy Orfűi Szalonna- és Kolbászfesztivál napjának reggelén, a 7 órakor átvett fél sertéseket dolgozzák fel a csapatok és abból készítenek kora délutánra nagyközönség számára kóstolótálakat. A látogatók kóstolójegyek megváltásával ínyenckedhetnek a csapatok remekműveiből. Akár végig is ehetik a csapatok kínálatát, sőt a kulisszatitkokra is fény derülhet!

A csapatok is versengenek egymással, hogy kik a legnagyobb mesterei a disznóságoknak! Az általuk készített ételeket zsűri értékeli. A legízesebben dolgozó csapat fődíja a maximum 20 fő számára megfelelő, 2 egymást követő éjszakára szóló szállás a Mecsek Házában a nyári főszezonban.

Fotó: Freepik

Written by: Lantai Tamás


Töltsd le az appot és csatlakozz a Messenger, Viber csoporthoz!