play_arrow

keyboard_arrow_right

Listeners:

Top listeners:

skip_previous play_arrow skip_next
00:00 00:00
playlist_play chevron_left
volume_up
chevron_left
 • play_arrow

  Mex Rádió A kedvenc rádióm!

 • play_arrow

  Mex Mulatós Mulatós csatorna

 • play_arrow

  Mex Retro Mex Retro csatorna

 • play_arrow

  Mex Rock Mex Rock csatorna

 • play_arrow

  Mex KPOP KPOP csatorna

 • cover play_arrow

  Mex Délelőtt Várhelyi Tiborral - Vendég: Papp Ákos - Június 19. Mex Délelőtt Várhelyi Tiborral - Vendég: Papp Ákos - Június 19.

Uncategorized

Élő gombakoporsót is kérhetnek a természetbarát végső nyughelyet keresők Bécsben

today2022.10.28.

Gombafonalakból készült „élő koporsó” segítségével nyújt lehetőséget hamvasztás nélküli természetközeli temetésre a Bécsi Temetkezési Vállalat – közölte a Bécs városának Külképviseleti Irodája.

A holland Loop Biotech által fejlesztett, gombafonalakból növesztett koporsó pillekönnyű, első ránézésre a hungarocellhez hasonlít, de akár 200 kilogrammos testet is elbír. Bélése moha, de kérésre vászon is lehet.

A különleges koporsó előállítása környezetbarát, – nem képződik szén-dioxid – és kiváltja az egyre értékesebb faanyagot is. Egy hét alatt növesztik formára, majd kiszárítják, amivel leáll a gombafonalak növekedése. Ha a koporsó talajvízzel érintkezik, a gomba újra életre kel, és segít lebontani a benne lévő testet is. A komposztálás során semlegesítődnek a felszabaduló méreganyagok és regenerálódik a talaj is.

Az „élő koporsó” azok számára lehet jó alternatíva, akik természetközeli temetést szeretnének, de bármilyen okból elutasítják a hamvasztást – írták.

Fotó: Freepik

Written by: Lantai Tamás


Töltsd le az appot és csatlakozz a Messenger, Viber csoporthoz!