play_arrow

keyboard_arrow_right

Listeners:

Top listeners:

skip_previous play_arrow skip_next
00:00 00:00
playlist_play chevron_left
volume_up
chevron_left
 • play_arrow

  Mex Rádió A kedvenc rádióm!

 • play_arrow

  Mex Mulatós Mulatós csatorna

 • play_arrow

  Mex Retro Mex Retro csatorna

 • play_arrow

  Mex Rock Mex Rock csatorna

 • play_arrow

  Mex KPOP KPOP csatorna

 • cover play_arrow

  Mex Délelőtt Várhelyi Tiborral - Vendég: Bátki Mihály - Június 12. Mex Délelőtt Várhelyi Tiborral - Vendég: Bátki Mihály - Június 12.

Hírek

Hol és mennyit bicikliznek a magyarok?

today2022.10.27.

Megjelentek az „Így bringázik Magyarország” kutatás 2022-es eredményei, melyek szerint csak a magyarok tizenhat százalékának az elsődleges közlekedési eszköze a kerékpár, ám ezt az arányt nem a főváros, hanem az Alföld húzza felfelé.

A Magyar Kerékpárosklub és a Medián 2018 óta kétévente méri fel az ország biciklizéssel kapcsolatos szokásait; az idei felmérésben összesen háromezer főt kérdeztek meg, akiket Magyarország felnőtt lakosságára reprezentatívan válogattak ki. Ebből többek között az derül ki, hogy Budapesten az elmúlt négy évben egy százalékkal csökkent az elsősorban biciklivel közlekedők aránya, Közép-Magyarország viszont nagyot lépett előre ezen a téren, nyolc százalékról tizenháromra. A listát a Dél-Alföld vezeti, ahol az emberek harmada száll alapvetően biciklire, ha valahova indul, de az Észak-Alföldön is huszonhét százalék ez a szám. Ami viszont a távolságokat illeti, fordított az arány: aki Budapesten biciklire pattan, átlagosan több mint tizennyolc kilométert teker, míg a kisebb településeken csak körülbelül feleennyit.

Written by: Lantai Tamás


Töltsd le az appot és csatlakozz a Messenger, Viber csoporthoz!