play_arrow

keyboard_arrow_right

Listeners:

Top listeners:

skip_previous play_arrow skip_next
00:00 00:00
playlist_play chevron_left
volume_up
chevron_left
 • play_arrow

  Mex Rádió A kedvenc rádióm!

 • play_arrow

  Mex Mulatós Mulatós csatorna

 • play_arrow

  Mex Retro Mex Retro csatorna

 • play_arrow

  Mex Rock Mex Rock csatorna

 • play_arrow

  Mex KPOP KPOP csatorna

 • cover play_arrow

  Online percek 2024 Május Online percek 2024 Május

Hírek

Egy korsónyi bajor hangulat a sportközpontból

today2022.10.06.

sör

A Városi Sportközpont adott otthont a Komlói Német Nemzetiségi Önkormányzat és Komló Város Önkormányzat közös rendezvényének, a „KomlóFest im Oktober”-nek.

Rónáné Lusztig Ágnes, a Komlói Német Nemzetiségi Önkormányzat elnöke elsőként németül, majd magyarul köszöntette a résztvevőket. A zenés sördélutánra a komlóiak mellett a megye több településéről érkeztek vendégek. Fekedről, Magyarszékről, Himesházáról, Mindszentgodisáról, Sásdról nemcsak a fellépők, hanem a települési németségének képviselői is eljöttek.

A színpadon a Millich duó (Himesháza), a Gemischtchor (fekedi vegyeskórus), Wache Jánosné (Komló, szájharmonika), a Klumpenjäger (Feked, táncosok), a Liederkranz (komlói dalkoszorú), Kéméndi Tamás harmonikaművész váltotta egymást. Az egész estét felölelő vidám hangulatról a házigazda Bayerkrainers gondoskodott.

A résztvevők kézműves és egyéb nagyüzemi söröket, bajor perecet és frissen sütött kolbászt, hurkát kóstolhattak. Az alkalmi standokon a német nemzetiséghez köthető drindl ruhát, fazekas termékeket, könyveket, a komlói díszítőművészek által készített patschkert vagy tutyit is árultak – számolt be róla a komloiujsag.hu.

Fotó: Freepik

Written by: Lantai Tamás


Töltsd le az appot és csatlakozz a Messenger, Viber csoporthoz!