play_arrow

keyboard_arrow_right

Listeners:

Top listeners:

skip_previous play_arrow skip_next
00:00 00:00
playlist_play chevron_left
volume_up
chevron_left
 • play_arrow

  Mex Rádió A kedvenc rádióm!

 • play_arrow

  Mex Mulatós Mulatós csatorna

 • play_arrow

  Mex Retro Mex Retro csatorna

 • play_arrow

  Mex Rock Mex Rock csatorna

 • play_arrow

  Mex KPOP KPOP csatorna

 • cover play_arrow

  Gasztro óra a Nyers Séffel - 2024. Május 23. Gasztro óra a Nyers Séffel - 2024. Május 23.

Interjúk

Mexclusive: Herczeg Zoltán – „Csak a divaton túl van élet”

today2022.09.22.

„Az életet úgy élni, hogy élvezzük, hogy szeressük, az életet úgy élni, ahogy az ki van találva, ahogy az el van rendelve, legalábbis az én felfogásom szerint az maga a művészet.” – Herczeg Zoltán

Herczeg Zoltánt mindenki igazi divatguruként ismeri. Zoltánban sokkal több van, mint a ruhák iránti szeretet, mesélt nekünk az áldozatokról, ami a ruházkodással jár a jövőbeli terveiről és tudatos gondolkodásmódjáról. A mikrofonnál Lantai Tamás „Mex”.

25 év munkája, több mint 40ezer alkotott és eladott ruha után úgy érzi máson van most a hangsúly, csak a divaton túl van élet. Olyan méreteket öltött a földön a környezetszennyezés főként a ruházat, a fast fashion miatt, hogy az már tarthatatlan.

Évente 80 milliárd ruha készül a Földön, ennek zöme egy éven belül a szemétben végződik, ami katasztrofális pusztítást hozott létre. Tudatos gondolkodás valahol itt kezdődik, hogy ki mit tud tenni annak érdekében, hogy holnap is legyen jövő. Zoltán pedig megtalálta a saját útját, amin nem tud tovább azonosulni a divattervezéssel.

Magyarországon még mindig nagyon el van maradva a fenntarthatóság. A kapitalizmus, a folyamatos fogyasztó társadalom és a profit-növelés nem fér össze a fenntarthatósággal. Ennek eredményeképp Herczeg Zoltán komoly döntést hozott a jövőt illetően, ami a divattervezést végét jelentheti.

Written by: Lantai Tamás


Töltsd le az appot és csatlakozz a Messenger, Viber csoporthoz!