Híreinkből

Új, környezetbarát termékekkel bővült a Tudatos Vásárló applikáció

todaydecember 31, 2022 13

Háttér
share close

Decemberben több mint félezer új, zöld termékkel bővült a Tudatos Vásárló mobil applikáció. Mostantól a tisztítószerek és élelmiszerek mellett többek közt már irodaszereket, pelenkákat, papírárut és női higiénia termékeket is tartalmaz. Vásárláskor néhány kattintással kideríthetjük, hogy mennyire környezetbarát egy termék, rendelkezik-e a hiteles Európai Unió Ökocímkéjével (EU Ecolabel), vagy annak megfelelő nemzeti öko-minősítéssel.

Mostantól könnyedén eligazodhatsz a környezetbarát termékek kínálatában egy adott termék vonalkódját leolvasva, vagy a kínálatot böngészve.

Mitől környezetbarát?

Az appban megjelent új termékek harmadik fél által kiadott, hiteles környezetbarát tanúsítvánnyal rendelkeznek.

Az applikációba feltöltött termékkategóriákban szereplő termékek mintegy 29 százaléka rendelkezik EU Ecolabel/Ökocímke minősítéssel, 40 százalékul pedig a német Kék Angyal  minősítést tudhatja magáénak. Vannak olyanok is, amelyek mindkettőt megkapták. Meglepő módon a pelenka és az irodaszerek kategóriák köréből kerül ki a legtöbb öko minősített termék.

Written by: Lázár Csaba

Rate it

Előző bejegyzés

Események

Így kezdi az évet a Pécsi Harmadik Színház

A Harmadik Színházban négy darab megy hat előadásban 2023. januárjában. A sort a teátrum decemberi új bemutatója indítja 14-én, Spiró György drámája, az újraértelmezett Csirkefej (a színház 34 esztendeje ezzel a színművel kezdte a működését). Emellett még három komédia lesz műsoron Moravetz Levente írásaiból és rendezéseiből: 15-én az Örömlányok végnapjai, 22-én az Örök szerelem, 27-én és 28-án pedig a legújabb, novembertől látható Moravetz-mű, a Közjegyző az emeleten megy három előadásban.

todaydecember 31, 2022 2


0%