Események

Tour de Hongrie – Szentgotthárdról rajtol, Budapestet is érinti az idei verseny

todayjanuár 14, 2023 8

Háttér
share close

Szentgotthárdról rajtol, Nyugat-Magyarországra koncentrál és Budapestet is érinti idén a Tour de Hongrie országúti kerékpáros körverseny.

„Az elmúlt években olyan rangos mezőny érkezett a Tour de Hongrie-ra, hogy ennél nem tudunk rangosabb mezőnyt összehozni” – nyilatkozta négy hónappal a május 10. és 14. között sorra kerülő 44. magyar körverseny előtt Eisenkrammer Károly főszervező szerdán az M4 Sport Nemzeti Sporthíradó című műsorban. Kitért rá, sztárcsapatok is érkeznek kedden jelentették be hivatalosan a BORA-hansgrohe szereplését.  „Aki 2023 májusában szeretne a világ legjobb sprintereivel meccselni, az nem a Giro d’Italián fog indulni, hanem a Tour de Hongrie-n.” – jelentette ki Eisenkrammer.

Written by: Lázár Csaba

Rate it

Előző bejegyzés

Híreinkből

Rendkívüli őskövületeket találtak Orfű közelében

Mélytengeri porcoshalak őskövületeit tártak fel őslénykutatók a Baranya megyei Tekeres mellett. A középső-miocén időszak badeni emeletében képződött (15,2-12,6 millió éves) tengeri üledékből nyert leletanyag az egész Kárpát-medencében egyedülállónak számít. Az ősmaradványok vizsgálatával a tudomány közelebb került a Kárpát-medencében egykor élt mélytengeri gerincesek teljesebb megismeréséhez. A kutatócsoport összesen 38 porcoshal taxon maradványait azonosította a tekeresi leletanyagban, amelyek közül 9 teljesen új volt. A tekeresi porcoshal-fauna legizgalmasabb tagjai az úgynevezett tömörfejűek. A […]

todayjanuár 14, 2023 7


0%