Híreinkből

Szombaton átadják a megújult Blaha Lujza teret

todaydecember 8, 2022 17

Háttér
share close

Sokkal több zöldfelület, új utcabútorok, két MOL Bubi állomás és számtalan kerékpártároló várja, hogy ismét birtokba vegyék a Blaha Lujza teret a budapestiek. Már csak néhány nap, és átadják a magyar főváros ikonikus találkozóhelyét  – írja a budapestkornyeke.hu.

Ötvenöt év után új, igényes karaktert kap Budapest egyik legforgalmasabb, jelentős történelmi és szellemi örökségű csomópontja, találkozóhelye, a Blaha Lujza tér. A „nemzet csalogányáról” elnevezett ikonikus tér a Fővárosi Önkormányzat beruházásában újul meg, és a remények szerint a pezsgő városi élet sokszínű funkcióinak és eseményeinek központja lesz.

A jelenkor elvárásainak megfelelő, gyalogosbarát téren jelentősen megnő a zöldfelületek aránya, vízjátékot telepítenek, valamint kulturális célokat szolgáló épület és rendezvényhelyszín is épül majd, amely a Fővárosi Önkormányzat és a magánszektor együttműködésével jöhet létre. Tizenegy kis méretű, úgynevezett mikroszobrot helyeztek el a megújuló téren, a növénykazetták ülőfelületén. A különleges alkotások az egykori Népszínház, majd Nemzeti Színház színészlegendáit mutatják be egy-egy ikonikus szerepükben.

Fotó: Facebook

Written by: Lázár Csaba

Rate it

Előző bejegyzés

Események

Tortaárverésen dobtak össze 3 és fél millió forintot a KÖTÉL egyesület számára

Kilencedik alkalommal rendezett tortaárverést a kaposvári Slendy Kft. Mint minden alkalommal, idén is jótékony célra ajánlják fel az összegyűlt összeget. Ezúttal a KÖTÉL Egyesület a kedvezményezett. Ojtó Szabolcs, a Slendy Kft. marketing vezetője lapunknak úgy fogalmazott: az árveréssel az a céljuk, hogy a kaposvári és a somogyi cégek összefogásával egy olyan alapítványt támogassanak, akik szélesebb körben segítenek másokon. A KÖTÉL egyesület ilyen és nekik most nagy segítségre van szükségük. A […]

todaydecember 8, 2022 12


0%