Híreinkből

Szabadság díjat kapott Pécsett a Láthatatlanok című film alkotócsoportja

todayoktóber 26, 2022 5

Háttér
share close

Kétrészes ünnepi programmal készült október 23-a estére a városvezetés a Kodály Központban – olvasható a pecsma.hu cikkében. Péterffy Attila polgármester köszöntötte az egybegyűlteket, majd átnyújtotta a Szabadság díjat: az elismerést idén a „Láthatatlanok” című film alkotócsoportjának ítélték oda, azt  Cs. Nagy Sándor, rendező és Sashegyi Zsófia, szerkesztő-riporter vették át.

A polgármester beszédében méltatta az egykori mecseki láthatatlanokat, akikről nemrég mutatták be a hiánypótló filmet, amit az esti megemlékezésen is megnézhettek az egybegyűltek. A filmvetítés után, a műsor második felében Palya Bea és zenekara koncertezett.

Fotó: Facebook

Written by: Lázár Csaba

Rate it

Előző bejegyzés

Híreinkből

A tépőzár feltalálását egy kutyának köszönhetjük

A svájci Georges de Mestral a szabadsága eltöltése közben indult vadászatra kedvencével, Milkával, a pointerrel. A kutya rettentően élvezte a kirándulást, lelkesen járt-kelt a zöldben, szimatolva futkározott az ösvényeken. Amikor azonban visszatért a gazdájához, a bundája telis-tele volt bojtorjánnal és mindenféle gizgazzal. Mivel elég nehéz volt az állat szőréből eltávolítani a különféle bogáncsokat, Georges meglátta ebben a fantáziát és közelebbről is megvizsgálta növényt. Akkor fedezte fel, hogy a bojtorján apró […]

todayoktóber 25, 2022 7


0%