Híreinkből

Restaurálják a pécsi Zsolnay Vilmos-emlékkutat

todayoktóber 19, 2022 7

Háttér
share close

A Hunyadi-szobor után a belváros egy másik ikonikus jelképe is megújul.

A Zsolnay Vilmos-emlékkút restaurálását október 18-án kezdik meg a szakemberek. A kút bikafejeinek állaga jelentősen leromlott. Több helyen megrepedtek, apró részek törtek le belőlük, és fennáll a veszélye, hogy még rosszabb állapotba kerülnek.

A munkálatok során a 4 bikafejből 2 lesz cserélve. Ezek közül az egyik egy több mint 100 éves eredeti példány, a másik pedig egy 1982-es másolat. A másik kettőt – melyek 2000-ben lettek feltéve, is javítják. A felújítás és a vízkőtelenítés, nem csak a bikafejeket-, hanem a kút teljes egészét érinti. Kedden érkezik a restaurátor csapat, akik a tervek szerint még idén végeznek a Zsolnay-kút felújításával. Ezután a kút megkapja a megszokott téli burkolatát, ami várhatóan majd jövő áprilisban kerül le róla.

Fotó: Wikipédia

Written by: Lázár Csaba

Rate it

Előző bejegyzés

Híreinkből

Töltött káposztából készült hamburgerrel újít a budapesti székely étterem

„Hagyományos ízek szokatlan köntösben” – így jellemezte az immár két éve – Budapest belvárosában – megnyitott székely gourmet étterem ügyvezetője az új étlapjukon megjelent Kárpát Burgert, aminek az alapja a töltött káposzta lett. A különleges ízek és fogások nem állnak távol a SZÉK csapatától. Folyamatosan arra törekszenek, hogy olyan ízvilágot jelenítsenek meg a vendégek tányérján, ami tradicionálisan székely, ugyanakkor tökéletesen képviseli az egyre népszerűbb bistro konyhát. Ha valaki nehezen képzelné […]

todayoktóber 19, 2022 32


0%