Események

Pergetőverseny: feltámadt a vadászösztön

todaynovember 17, 2022 6

Háttér
share close

A mecsekpölöskei tavon rendezte meg az őszi időszak egyik legnépszerűbb megmérettetését, a pergető horgászversenyt a Komlói Bányász Horgász Egyesület – számolt be róla a komloiujsag.hu.

A 20 induló a sorolás után helyezkedett el a tó egyik szektorában. A versenyzőknek két óra állt rendelkezésükre, hogy megpergessék az adott partközeli részt, majd a kürt megszólalása után – egy pár perc pihenőt követően – helyet cseréltek a horgászok. Összesen 14 süllő és 1 sügér rabolt rá a felkínált prédára. A szokásoktól eltérően nem a halak tömege, hanem azok hossza határozta meg a végeredményt. A süllő egy kifejezetten érzékeny halfaj, így könnyebben elpusztul egy kapás után, mint a ponty, ezért a versenybírók egyből mérték a ragadozóhalakat, majd visszaengedték azokat a vízbe. Első helyen Pintér Zsolt, második helyen Dienes Gábor, harmadik helyen pedig Benkő Dávid végzett.

Written by: Lázár Csaba

Rate it

Előző bejegyzés

Híreinkből

Lement nagyszülei pincéjébe, és talált egy 202 milliós számítógépet

Két régi számítógépet talált a nagyszülei pincéjében nemrég a Redditen csak c-wizz néven ismert felhasználó. Az Interesting Engineering beszámolója szerint az egyik egy LGP-30-as (Librascope General Purpose 30) volt, amelyet 1956-ban gyártottak először. Akkor 47 ezer dollárba került, ami ma nagyjából 512 866 dollár, vagyis nagyjából 202 millió forint. C-wizz több PDP-8/e számítógépet is talált, amelyeket 1970-ben adtak ki, és eredetileg 6500 dollárba kerültek. C-wizz talált egy iratgyűjtőt is, amelyből […]

todaynovember 16, 2022 9


0%