Események

Özönlenek a hatalmas pontyok a balatoni bojlis horgászversenyen

todayoktóber 5, 2022 7

Háttér
share close

horgásztó

A szeptember 30-tól október 8-ig zajló X. Nemzetközi Balatoni Bojlis Horgászverseny eddigi rekordja egy 26,550 kg-os hal – írja a likebalaton.hu.

Szeptember 30-án 11 órakor rajtolt el a Nemzetközi Balatoni Bojlis Horgászverseny, amely idén ünnepli 10-dik évfordulóját. A 190 órán át tartó küzdelem során a résztvevők tó legnagyobb pontyait igyekszenek horogra akasztani. A Balaton 30 településén 113 csapat vert sátrat a parton, hogy éjjel-nappal figyelje a horgászbotokat.

Október elsején a Pontycentrum I. csapata egy 26,550 kilogrammos tőpontyot fogott ki Badacsonyban. Ez eddig a legnagyobb hal a X. Nemzetközi Balatoni Bojlis Horgászversenyen. 2021-ben fogták meg a verseny történetének legnagyobb halát. Balatonakaliban akasztották horogra, a súlya pedig 31,8 kg volt. Tavaly két darab 30 kg fölötti ponty is szákba került.

A szervezők külön díjazzák a napi legnagyobb halakat az északi és a déli parton, valamint az összetett verseny legnagyobb halát. Van még egy “jackpot” kategória is, melyben az eddigi versenyek legnagyobb pontyáért is jár egy díj.

Written by: Lázár Csaba

Rate it

Előző bejegyzés

mobil applikáció

Híreinkből

Helyben, a helyieknek ajánlják munkájukat a Gödre applikációban

A község önkormányzata lehetőséget biztosít a Gödre Applikáción belül a Szolgáltatások felületen való ingyenes megjelenésre – tették közzé Gödre Facebook-oldalán. A kezdeményezés célja, hogy egy helyen megtalálhatóak legyenek a környéken működő vállalkozások: őstermelők, egyéni vállalkozók, cégek, egyéb szakemberek. Csak Gödre, Gödreszentmárton, Kiskeresztúr, Szénáspuszta, Vidákpuszta településrészekről várják a jelentkezéseket. Jelentkezni lehet a hazigazda.godre@gmail.com címen. Fotó: Freepik

todayoktóber 5, 2022 11


0%