Híreinkből

Miért lesz egy régi Ikarus a Zrínyi várban? Elmondjuk!

todaynovember 24, 2022 5

Háttér
share close

Nagy Csaba országgyűlési képviselő Facebook-oldalán számolt be arról, hogy jól haladnak a munkálatok a Zrínyi várban, ahol a közeljövőben megnyílhat a “Megállítani Szulejmánt” című, a várvédő Hősöknek emléket állító tematikus kiállítótér. A folyamatban lévő fejlesztést dr. Vass Péterrel, Szigetvár polgármesterével együtt tekintették meg – olvasható a temabaranya.hu cikkében.

A Megállítani Szulejmánt nevű interaktív tárlat időutazásra hívja majd az érdeklődőket, akik egy Ikarus 66-os buszból épített időgép által kaphatnak betekintést a történelem ezen részletébe. A tematikus kiállítás célja, hogy a látogató segítse a várvédőt a csatára való felkészülésben. A kiállítótérben az érdeklődők megismerhetik a vár helyszínét, történetét, az ostromok menetét és az ehhez kapcsolódó korabeli eszközöket is.

Fotó: Wikipedia

Written by: Lázár Csaba

Rate it

Előző bejegyzés

Események

Megdőlt a londoni metró leghosszabb utazásának világrekordja

A legtöbb londoninak a metró a munkába járást és a napi stresszt jelenti. Ali White, a brit közlekedési rendőrség önkéntese mégis úgy döntött, hogy éppen itt megdönti a londoni metró leghosszabb utazásának világrekordját, 48 órát töltött a metrón. – írja a szeretlekmagyarorszag.hu. A különleges kihívás november 20-án ért véget és összekötötte egy adománygyűjtéssel is. A két nap alatt Ali felkereste mind a 272 metróállomását. Amíg fel-alá utazott a különböző vonalakon […]

todaynovember 24, 2022 12


0%