Archívum

Mexclusive: Herczeg Zoltán – „Csak a divaton túl van élet”

todayszeptember 22, 2022 120

Háttér
share close

„Az életet úgy élni, hogy élvezzük, hogy szeressük, az életet úgy élni, ahogy az ki van találva, ahogy az el van rendelve, legalábbis az én felfogásom szerint az maga a művészet.” – Herczeg Zoltán

Herczeg Zoltánt mindenki igazi divatguruként ismeri. Zoltánban sokkal több van, mint a ruhák iránti szeretet, mesélt nekünk az áldozatokról, ami a ruházkodással jár a jövőbeli terveiről és tudatos gondolkodásmódjáról. A mikrofonnál Lantai Tamás „Mex”.

25 év munkája, több mint 40ezer alkotott és eladott ruha után úgy érzi máson van most a hangsúly, csak a divaton túl van élet. Olyan méreteket öltött a földön a környezetszennyezés főként a ruházat, a fast fashion miatt, hogy az már tarthatatlan.

Évente 80 milliárd ruha készül a Földön, ennek zöme egy éven belül a szemétben végződik, ami katasztrofális pusztítást hozott létre. Tudatos gondolkodás valahol itt kezdődik, hogy ki mit tud tenni annak érdekében, hogy holnap is legyen jövő. Zoltán pedig megtalálta a saját útját, amin nem tud tovább azonosulni a divattervezéssel.

Magyarországon még mindig nagyon el van maradva a fenntarthatóság. A kapitalizmus, a folyamatos fogyasztó társadalom és a profit-növelés nem fér össze a fenntarthatósággal. Ennek eredményeképp Herczeg Zoltán komoly döntést hozott a jövőt illetően, ami a divattervezést végét jelentheti.

Written by: Mészáros Ilona

Rate it

Előző bejegyzés

Woody Allen

Híreinkből

Woody Allen bejelentette: nem csinál több filmet

Az amerikai filmrendező utolsó, 50. filmjét Párizsban készíti. A híres amerikai filmrendező, Woody Allen a La Vanguardia című spanyol napilapnak adott exkluzív interjúban bejelentette, hogy nem készít több filmet, helyette arra készül, hogy megírja első regényét. Woody Allen arra számít, hogy a regényben is megjelenik az a fajta humor, amely alkotóként jellemzi őt, de nem feltétlenül: „Ha lenne egy nagyon komoly ötletem, nem haboznék megcsinálni azt, amit egyes, úgynevezett komoly […]

todayszeptember 22, 2022 7


0%