Események

Már van újbor, és már meg is volt az első mustra Siklóson

todaydecember 15, 2022 2

Háttér
share close

Idén is megrendezték a Siklósi Újbor Mustrát, mely sokkal több egy megmérettetésnél – olvasható a temabaranya.hu cikkében. Állapotfelmérés, ami megmutatja, mire lehet számítani 2023-ban. Olyan rendezvény, amelyen a résztvevők nem versenytársként, hanem partnerként tekintenek egymásra: tanulnak, fejlődnek, kapcsolatokat építenek.

Összesen 44 mintát bíráltak el, amiket Villányban és Siklóson gyűjtöttek a Hegyközségnél, közülük a legtöbb rozé volt.

Gaszt Kornélia, a Siklósi Gasztro- és Borbarátnők Egyesületének elnöke örömmel újságolta, hogy a pályáztatott borok tekintetében kirívó hibák nem voltak, természetesen még érniük kell. „Az Újbor Mustra azért is fontos, mert állapotfelmérésnek is minősül, hogy milyenek az új borok, és milyen végtermék várható? A gazdák felé pedig egy fontos visszajelzés.

A régió szempontjából rendkívül fontos esemény, mikor az újborokat megismertetik a helyiekkel. Ez az egyik legfontosabb része ennek a rendezvénynek.

Junácski András, a Baranya Megyei Közgyűlés alelnöke úgy fogalmazott, hogy “a Siklósi Borvidéken a boros gazdákat ismerve azt tapasztalom, hogy inkább összeköti és ösztönzi őket az ilyen jellegű verseny, miközben évről évre előrelendíti a borok minőségét.

Written by: Lázár Csaba

Rate it

Előző bejegyzés

Híreinkből

Több, mint 20 év után folytatást kap minden idők egyik legjobb gengszterfilmje

Minden idők egyik legjobb gengszterfilmjének tartják, amely rengeteg díjat és négy Oscar-jelölést is kapott, amikor 2002-ben megjelent. Ez volt az Isten városa, amely Rio de Janeiro legszegényebb negyedeinek nyomorát és az innen kitörni akarók különböző életútjait mutatta be. És ennek készül most a folytatása tudhatjuk meg a mafab.hu cikkéből. Az Isten városa két kisfiú történetét mesélte el. Mindketten ugyanonnan, a favellák közül indult útnak, de gyökeresen más utat választottak. Egyikük […]

todaydecember 15, 2022 2


0%