Híreinkből

Komlón folytatódik a HUMDA Zöld Busz Program mintaprojekt

todaydecember 5, 2022 7

Háttér
share close

A HUMDA Zrt. Zöld Busz Program Mintaprojektjében új, elektromos meghajtású busz tesztelésére nyílik lehetőség Komlón. A busz rásegítő, tehermentesítő járatként, a menetrend szerinti busz előtt közlekedik majd egy hónapon keresztül a város legtöbb helyi viszonylatán december 29-ig. A gyártó adatai szerint a jármű maximum 200 kilométeres távolság megtételére képes a 175 kWh kapacitású akkumulátorával és egyszerre 58 fő befogadására alkalmas, közülük 22+1 fő tud helyet foglalni.

A mintaprojekt célja, hogy mind a város, mind az üzemeltető hasznos tapasztalatokat szerezzen az elektromos midi buszok működtetéséről, illetve szemléletformáló szerepe is van a busz forgalomba állításának – írja a komloiujsag.hu.

 

Written by: Lázár Csaba

Rate it

Előző bejegyzés

Események

Majdnem száz év után került elő egy Rippl-Rónai festmény, 160 millióért ön is lecsaphat rá

Két klasszikus magyar remekművet mutatott be a Virág Judit Galéria a napokban - számolt be a Papageno. Rippl-Rónai József és Vaszary János gyönyörű festményeit mintegy 100 éve nem láthatta a közönség, mindkettő egy december 19-i árverésen kerül kalapács alá. Rippl-Rónai A geszti kastély kertjében című képe 1912 körül készült, és 1928-ban állították ki utoljára, azóta gyakorlatilag senki nem láthatta. Több évtizedes külföldi tartózkodás után került végül haza. A kép 160 […]

todaydecember 5, 2022 45


0%