Híreinkből

Kihirdették az alaszkai kövérmedve-verseny győztesét: rutinos versenyző nyert

todayoktóber 16, 2022 11

Háttér
share close

 

Az alaszkai Katmai Nemzeti és Természetvédelmi Parkban évente rendezik meg a Kövér Medve Hete elnevezésű medveversenyt – tudhatjuk meg a hvg.hu cikkéből.

Az idei győztes, egy hím medve, a Boeing 747 személyszállító repülőről kapta a nevét roppant méretei miatt. A park becslése szerint a medve súlya 636 kilogramm.

A győzelemért 12 barnamedve versenyzett, 747 két éve már nyert egyszer. A legnagyobb vetélytársa az először versenyző, 901 nevű nőstény volt.

A verseny győzteséről döntő szavazásban több százezren vettek részt a világ minden tájáról. Az online érdeklődők és medverajongók webkamerákon figyelhették a medvéket, és megnézhették a képeket, amelyek a súlytöbblet felszedése előtt és után készültek.

Fotó: Wikipédia

Written by: Lázár Csaba

Rate it

Előző bejegyzés

Híreinkből

Hárommillió dollárért kelhet el a labda, amivel Maradona „Isten keze-gólját” szerezte

A labda jelenleg annak a bírónak a tulajdonában van, aki nem vette észre az argentin csatár kezezését – olvasható a hvg.hu cikkében. Mintegy hárommilló dollárért (1,26 milliárd forint) kelhet el az a futball-labda, amelyet a legendás Diego Maradona juttatott a kapuba "Isten keze" segítségével az 1986-os világbajnokságon. A mexikói vb negyeddöntőjében az argentinok úgy szereztek vezetést Anglia ellen, hogy szupersztárjuk fejelés helyett kézzel ütötte át a labdát a kapus Peter […]

todayoktóber 15, 2022 9


0%