Híreinkből

Kaspós örökzöldek Pécsen, a Magaslati úton

todayszeptember 29, 2022 7

Háttér
share close

kaspós növények

Többször felmerült már, hogy a  Magaslati úton tönkre ment hársfákat hogyan lehetne pótolni – olvasható a biokom.hu oldalon. Sajnos a terepszint alatt elhelyezkedő infrastruktúra elemek védőtávolságai miatt szabályosan nem lehet fát telepíteni a területre.

Emiatt úgy döntött a városvezetés, hogy nagy méretű dézsás növényeket helyez ki. Olyanokat, melyek nem lógnak bele az út űrszelvényébe és illenek a belvárosba telepített növények hangulatához. Így esett a választás a ciprusokra. Az örökzöldek mellé – hangulat fokozása érdekében, levendulákat telepítettek. Összesen 17 nagy méretű kaspót helyeztek ki, melynek egy részét a terület önkormányzati képviselőjének, P Horváth Tamásnak a rendelkezésére álló keretéből szereztek be.

Fotó: biokom.hu

Written by: Lázár Csaba

Rate it

Előző bejegyzés

Interjúk

Van élet a kata után!

Az átalányadózás, az átalakulás, végső esetben pedig a végelszámolás is járható út lehet.   Több százezer kisadózó életét forgatta fel a kata szabályainak szeptember 1-jén életbe lépett módosítása. A hirtelen válaszút elé került vállalkozóknak nem sok idejük maradt kigondolni, hogyan tovább, pedig nagyon is lényeges megtalálni azt a működési formát, amely a legkedvezőbb alternatíva lehet a továbbiakban. Bár a határidőn már túl vagyunk, érdemes a történtek tükrében alaposabban górcső alá […]

todayszeptember 29, 2022 25


0%