Archívum

Jön a Heted7 Dalok: a Bagossy Brothers Company, és Balla Eszter is színpadra lép egy nagyszabású színpadi produkcióval

todaynovember 22, 2022 19

Háttér
share close

színművész érendező, Szabó Simonelképzelése alapjámagyar mesevilákedvenc meséit jelenleg legismertebb zenekarok észínművészek dolgozzáfel nböző miniprodukcióformában, felidézve mesévarázslatos bensőges vilátahol rengeteg lcsesség, útmutatás észórakozárejlik.

Szeptember 30-án, Magyar Népmese Napjájelentettébe, hogy 2023. november 5-éHeted7 Dalok mmel nagyszabású színpadi előadást mutatnak be Papp szló Sportaréban. De hogyanis kell elképzelnünk ezt az ősbemutatót?

Gyermekkorunk kedvencei elevenednek meg

Az ötletgazdag rendező, Szabó Simon egy nleges elgondolással kereste meg hazánk legismertebb szeit és barátait. szó:újragondolva, nleges tványvilággal ézenéformában varázsoljászínpadra magyar mesevilálegszebb rténeteit.

Olyan emberek közreműködésékerestem, akik sajákomfortzójukbókibillentve lelkesedni tudnak feladatért, éMagyar népmeséhallatábeindul fantáziájuk. Vannak, akik elkezdték, ékiválasztottánekik legjobban tetsző mesét, de az érdemi munka januári éfebruári időszakra rhatóegyedi családbaráprodukciófilmes eszközökkel is rögzítjük, majd az ismert platformokon zzé tesszük, ezzel is mogatva és ápolva kulturális hagyományokat, értékeket. dalokat elküldjüdióknak, remélve, hogy akáslágerek is lehetnek belők. Kébb, az aktuális produkciólétrejöttédokumentumfilmként is rögzítjük, illetve az adott mese történetét, eredetét, éértékeit meseszakértőnkkel is megbeszéljük. Ezek felvételek oktatási célokat is szolgálnak, plusz információkat biztosítanak az érdeklőknek” – árulta el projekt kapcsáSzabó Simonaki Guba bor éBorsányi Zsolt producerekkel, azaz Green Stage Production alapítóival sen dolgozik show trejöttén. Az előadálátványvilága szintéemlítésre méltó: lönböző miniprodukcióvizuális egyéniségéEmil Goodman álmodja meg.

zenészek, éelőadóvészek közösen, rendező segítségével dolgoznak majd kiválasztott, jóismert meséken. A Bagossy Brothers Company ömmel mondott igent felkésre, hiszen úgy érezték, egy ilyen lehetőggel úkapuk nyílnak meg csapat szára.

Zenekarunk az idei évben megvalótotta egykori álmát, hogy Papp szló Sportaréban tarthasson egy nagyszabású sajákoncertet. Közel éven ádolgoztunk többek között azért, hogy munkásságunk eljusson idáig. Ezzel tulajdonképpen lezárul egy fejezet zenekar életében, most pedig újabb kihísok, célok felé tartunk, amelyekbe szépen illeszkedik ez projekt is. Örömmel mondtunk igent felkérésre, égunk bele munkába. negyedik nagylemezünköjelent meg az “Királyném” mű dal, melyben betétként használtunk részletet Magyar Népmeséhanganyagból. dalban jóködik modern elektronikus hangszerelémese-, illetve dal szövegével. Van teháegy kis tapasztalatunk téban, kedvencünk pedig Csillagszemű juhász mű mese, amelyet az említett dalba is beleszőttünk” – nyilatkozta ban az együttes gitárosaTatár Attila, aki szerint az egyik legfontosabb, hogy ki tudjanak lasztani egy olyan mesét, melyet modernebb, zenéformában feldolgozva tovább adhassanak nségnek.

Balla Eszter több mint sz éve ismeri Szabó Simont, éta rta, hogy újra együtt dolgozzanak. koncepciót, miszerint legismertebb magyar zenekarokkal tszhat egészen lönleges feladatnak érzi.

Manapság, amikor ömlenek nk sebtiben kitalált semmitmondó mesék, egyre fontosabb, hogy visszanyúljunk klasszikusokhoz. kiválasztott mesémindegyike önmagában is zseniális, de zenekarok újra értelmezésében iszonyú vagány lesz pl. rom kismalacra csápolni. Zenéosztályban végeztem Színművészeti Egyetemen, zene szerves része az életemnek, ezért ha zenekarok nekem is írnak énekelnivalót, attónem ijednémeg, de ennyi ember előtt ében fellépni, az most megborzongat. Alig várom hogy átélhessem!”-mondta Balla Eszter.

produkcióhoz folyamatosan csatlakoznak legismertebb élegnépszerűbb hazai előadók. Addig is akikre száthatunk,: Belga, Delov vor éRandom Trip, Beck Zoli (30y), Elek Feri, Sena éDermot (Irie Maffia), Balla Eszter, Bagossy Brothers Company, Vecsei H. Miklós, Sub Bass Monster, Mc Kemon(Irie Maffia), Mc Columbo (Irie Maffia, Brains), BoldizsáIldikórómeseterapeuta), Szabó Emil Goodman” András (vizuális alkotóvész).

koncert szervezője Green Stage Production iroda, melynek mottója:

ldünk delme, éezért tudatos lunk, minden általunk megrendezésre kerülő koncert, előadámegvalóhoz szükséges energiafelhasznások adataibókiszáthassuk az adott események Ökológiai bnyomát, ezen szások eredményeként pedig annyi t ültessünk hazánkban, amely ezt keletkezett öko bnyomot ellensúlyozni pes”.

Jegyek: https://www.eventim.hu/hu/jegyek/heted7-dalok-vol-01-budapest-papp-laszlo-sportarena-594111/event.html

Written by: Mészáros Ilona

Rate it

Előző bejegyzés

Események

Különleges recepteket vár külföldi hallgatóitól a Pécsi Tudományegyetem

A Pécsi Tudományegyetem a közelmúltban úgy határozott, hogy elkészíti a nagy sikerű, az országos sajtónak is bemutatott receptkönyv második kötetét, mely szintén 50 recept segítségével repít minket egy gasztronómiai világutazásra. A második kötetben a levesek, saláták és a desszertek lesznek hangsúlyosak. A kötethez minden, a PTE-n tanuló külföldi hallgató küldhet receptet angolul. A recepteket 2022. december 2-ig várják. A beérkezett receptek közül a szerkesztőcsapat kiválasztja a legjobbnak ítélt 50-et, melyek […]

todaynovember 22, 2022 8


0%