Híreinkből

Januártól nem kell a jogosítványt magunknál tartanunk

todayjanuár 3, 2023 3

Háttér
share close

Bár január elsejétől az autósoknak nem muszáj maguknál tartaniuk az autó forgalmi engedélyét és a jogosítványt, baleset esetén továbbra is meg kell adniuk a kárrendezéshez szükséges adatokat.

A Magyar Biztosítók Szövetsége (Mabisz) közleményben írta meg, hogy ha az autó forgalmi engedélye és a jogosítvány érvényes, valamint szerepel a magyar nyilvántartásokban, egy vasárnap életbe lépő jogszabálymódosítás miatt 2023.01.01 től nem kell, hogy a forgalmi engedélyt és a jogosítványt mindig magunknál tartsuk a közlekedés során, hazánkban.

A rendőrség a helyszínen, elektronikusan is tudja ellenőrizni ezeket az igazolványokat.

Ez a könnyítés csak azokra vonatkozik, akiknek Magyarországon állították ki a jogosítványát és járművük is szerepel a magyar nyilvántartásban. Aki magyarként vezet külföldi rendszámú autót, vagy külföldiként magyar rendszámút, az továbbra is tartsa magánál az okmányokat.

Written by: Lázár Csaba

Rate it

Előző bejegyzés

Események

Szilveszterkor népszerű volt Villány és Harkány is Pécs mellett

Szilveszter éjjelére az előző évinél 60 százalékkal többen foglaltak szállást 2022. december 29-éig, 2019-hez képest pedig 13 százalékkal nőtt a foglalások száma időarányosan – közölte foglalási adatai alapján a Szallas.hu. Szilveszterkor a TOP 10 belföldi úti cél között megtalálható Eger, Szeged, Pécs, Gyula, Siófok, Debrecen, Budapest és Hévíz, valamint Győr és Hajdúszoboszló is. Rámutattak, hogy a legnagyobb mértékben a Dél-Dunántúlra nőtt a foglalások száma, a régiót 92 százalékkal többen választották a […]

todayjanuár 3, 2023 5


0%