Híreinkből

Hárommillió dollárért kelhet el a labda, amivel Maradona „Isten keze-gólját” szerezte

todayoktóber 15, 2022 9

Háttér
share close

A labda jelenleg annak a bírónak a tulajdonában van, aki nem vette észre az argentin csatár kezezését – olvasható a hvg.hu cikkében.

Mintegy hárommilló dollárért (1,26 milliárd forint) kelhet el az a futball-labda, amelyet a legendás Diego Maradona juttatott a kapuba “Isten keze” segítségével az 1986-os világbajnokságon. A mexikói vb negyeddöntőjében az argentinok úgy szereztek vezetést Anglia ellen, hogy szupersztárjuk fejelés helyett kézzel ütötte át a labdát a kapus Peter Shilton felett. Utólag úgy nyilatkozott, hogy kicsit az ő fejével és kicsit Isten kezével született a híres gól.

Fotó: Wikipédia

Written by: Lázár Csaba

Rate it

Előző bejegyzés

tűzifa

Híreinkből

Szociális tűzifa pályázat keretében osztanak 1-1 m3 fát Sásdon

Jusztinger János polgármester közösségi oldalán olvasható, hogy a város Szociális tűzifa pályázata sikeres volt, idén - a tavalyi évhez hasonlóan - összesen 220 m3 tüzelőanyagból tudják a legrászorultabbakat 1-1 m3 tűzifával segíteni. A tűzifa juttatást november 30-ig írásban kérelmezhetik, a nyomtatványokat ezekben a napokban postázzák. A kérelmeket a Sásdi Közös Önkormányzati Hivatal I. emeleti szociális irodájában lehet benyújtani, ahol segítséget nyújtanak azok kitöltésében is. Fotó: Freepik

todayoktóber 15, 2022 8


0%