Híreinkből

Fejlesztések a Zselicben: kilátó épül és megújul az ibafai pipamúzeum

todayoktóber 3, 2022 31

Háttér
share close

Ibafa múzeum
Új, csaknem huszonöt méter magas kilátó épül a Zselic legmagasabb dombján, továbbá megújul az ibafai pipamúzeum – közölte a Baranya megyei önkormányzat az MTI-vel.  Mint írták, a területi operatív program keretéből a helyhatóság és az ibafai önkormányzat alkotta konzorcium által elnyert több mint 170 millió forintos beruházás segítségével a változatos természeti és kulturális adottságokkal rendelkező Dél-Zselic vonzerejét kívánják növelni.
A dombság legmagasabb pontján, az Országos Kéktúra mentén egy egész évben ingyenesen látogatható, kilencszintes, csaknem 25 méter magas kilátót építenek, körülötte pedig egy fás ligetet alakítanak ki.  Megújul a közeli, a dohányzás történetének emlékeit bemutató ibafai pipamúzeum is, amely korszerű múzeumtechnológiai eszközök alkalmazásával, interaktív módon mutatja be a Janus Pannonius Múzeum és a Pécsi Egyházmegye gyűjteményét.

Fotó: Wikipédia

Written by: Lázár Csaba

Rate it

Előző bejegyzés

Archívum

Bemutatkozik a Várakozni Tilos!

A zenekart Bölcsföldi István, Szemeti Lajos és Függ Gergely alapította 2018. február 4.-n és az első próbát február 14.-n tartották. Hamarosan csatlakozott a bandához Poór Péter, majd március 21.-n Boros Lajos gitárosok. A Várakozni Tilos!-t a kezdetektől egy évig Fekete Judit is segítette, mint zenekari manager. Az együttes stílusában fellelhetőek a hard rock, a punk rock és a blues elemei is.  A kezdeti nehézségek ellenére szeptemberre sikerült egy állandó próbatermet […]

todayoktóber 3, 2022 40 1


0%