Híreinkből

Családtagnak számít Battonyán három itthon telelő gólya

todaydecember 29, 2022 5

Háttér
share close

A gólyák, bátran állítható, hazánk kedvenc madarai közé tartoznak. Figyeljük, ahogy tavasszal megérkeznek, figyeljük költésüket, melyik fészekben hány fióka kel ki, figyeljük, amikor ősszel elvonulnak, és figyeljük azt a néhány madarat is, akik nem vonulnak el, hanem hazánkban telelnek át.

A sokszinuvidek.24.hu írja, hogy ilyen itthon maradt madarak látogatják minden áldott nap Kelemen Hajnalka és családja battonyai udvarát is. Talán a dekorációként felállított műgólya, talán más vonzotta őket, nem tudni, az azonban tény, hogy a három madár körülbelül két hónappal ezelőtt egyszercsak berepült Hajnalkáék udvarára. És azóta minden áldott nap visszatérnek.

Mindhárom madár legyengült volt, különösen az egyik példány rogyadozott a kiéhezettségtől, ezért Hajnalka elhatározta, megeteti őket – ám azt sem tudta, mit kellene adnia. Próbálkozott néhány dologgal, és bár a madarak nem mindent fogadtak el, másnap is megjelentek.

Két hónapja minden áldott nap jönnek. Kezdetben reggel hétkor toppantak be, és délutánig maradtak, ma már korábban jönnek, de korábban is repülnek el. Egy háztetőn aludtak együtt itt a faluban, mostanában három különböző tetőn tanyáznak, de hozzánk együtt érkeznek

– mesélte el Hajni, aki elárulta, másfél kiló csirkenyakkal kedveskedik naponta a három madárnak, akik a rendszeres etetésnek köszönhetően fel is erősödtek.

Written by: Lázár Csaba

Rate it

Előző bejegyzés

Híreinkből

A pécsi orvosképző látványterveiről szavazhattak

Online szavazáson kérte ki a kari vezetés a PTE Általános Orvostudományi Kar polgárainak véleményét a régi elméleti tömb homlokzatfelújításához kapcsolódó három látványtervről – írja a Bama.hu. Amint azt már korábban tudni lehetett, a pécsi orvosképző régi, patinás épületére is nagy megújulás vár. A homlokzati felújítás már a tervezési szakaszba lépett, ennek jegyében készültek azok a homlokzati látványtervek, melyeket dr. Schreck Ákos, a Minusplus építésztervező és designer iroda tervezője videóban mutatott […]

todaydecember 29, 2022 4


0%