Híreinkből

Az energiaválság ellenére nem zár be az uszoda Komlón

todaydecember 13, 2022 10

Háttér
share close

Csaknem húszéves fennállása óta még nem volt ennyire kihasznált a komlói uszoda, mint ezekben a hónapokban – az energiaválság ellenére nem kellett bezárni a létesítményt. Mindez köszönhető egyrészt a kedvező energetikai helyzetének, hiszen a sportközpont a Komlói Fűtőerőmű Zrt. fenntartásában működik, ezen kívül takarékossági intézkedéseket is bevezettek, illetve a város a környező településeknek is felajánlotta, hogy az edzéseket, úszótanfolyamokat Komlón tartsák – sokan éltek a lehetőséggel. Az energiatakarékosság jegyében nemrég napelemrendszert is telepítettek a komplexum tetejére, amitől további megtakarítások várhatók.

Az, hogy év végéig biztosan nem zár be a komlói uszoda, mint a környék egyetlen, az energiaválság ellenére is nyitva tartó, úszásoktatásra, vízi sportra alkalmas létesítménye, eddig is biztos volt. Most, többek közt az energiatakarékossági intézkedéseknek és a kiemelkedő látogatottságnak köszönhetően már az is bizonyos, hogy február végéig garantált a működtetése, a további hónapok finanszírozása érdekében pedig állami támogatásra nyújtott be igényt a város – tájékoztatta a bama.hu-t Polics József, Komló polgármestere. A bevételeket tekintve bíznak abban is, hogy a tankerület is igénybe veszi a komplexum szolgáltatásait, az általános iskolai úszásoktatás formájában – erről a döntés még várat magára.

Written by: Lázár Csaba

Rate it

Előző bejegyzés

Híreinkből

16 millió forint értékű digitális eszközhöz jutottak a rászorulók

A szociálisan rászorulók digitális felzárkóztatásának támogatására, a digitalizációban való részvétel javítására indított programot 2021 decemberében a Magyar Vöröskereszt és a Yettel – olvasható a techworld.hu-n. A Digitális Felzárkóztatási Alap keretében mobiltelefonra, tabletre, laptopra és szoftverekre lehet pályázni a humanitárius szervezetnél. A programban a három évre tervezett összeg 32 százalékát használták fel 2022-ben, és kilencven eszközt adtak át összesen 16 millió forint értékben. A pályázók majdnem fele laptopot, közel harmada tabletet, […]

todaydecember 13, 2022 7


0%