Archívum

Ambrus Rita – “Egyértelműen zene folyik az ereimben”

todayszeptember 15, 2022 22

Háttér
share close

Ambrus Rita neve sokak számára ismerős lehet a Megasztár című tehetségkutatóból. Ritában viszont sok minden más is lakozik, mintsem egy ilyen címke. Lantai Tamás „Mex” beszélget vele a tanításról, a zenéről, a tudatosságról, mélységekről és magasságokról.

Rita igyekszik helyt állni énekesnőként és tanárnőként is, mivel mindkettő fontos számára sikeresen ugorja meg ezt az akadályt is.

„Amikor tanítod akkor nagyon sokat tudsz te is abból tanulni, hogy valójában ez tényleg miről szól, (…) a lelkünknek a hangja az éneklés és nagyon sok minden ki tud derülni arról az illetőről egyébként, ha megszólal.”

Ambrus Rita szerencsés embernek mondhatja magát, mert az emberek, akik körülveszik őt pozitívak és tudatosak, ez nem azt jelenti meg, hogy nem beszélik meg a problémákat, hanem épp ellenkezőleg. Átrágják, megoldják, hisz minden okkal történik.

Az önazonosságról, a zenei és tanári pálya összhangjáról a jelenről és múltról mesél még nekünk az interjúban.

 

Written by: Mészáros Ilona

Rate it

Előző bejegyzés

Archívum

Herczeg Andrea – „Minden évben kitűzök egy újabb mérföldkövet”

Hétvégén Csak a Mentes Őszi Fesztivál '22 - Minden mentes egy helyen, ahol igazi gasztroélmény vár mindenkit! Lantai Tamás „Mex” beszélgetett Herczeg Andreával, hogy mi vár ránk a hétvégén. Egy segítőkész közösség, több mint 60 kiállító, előadások, workshopok, streetfood udvar és nem utolsósorban értékes nyeremények és tanácsadás is lesz. Természetesen kötetlen beszélgetés és élmény és tudás szerzés mindenkinek, aki mentesen él vagy nyitott rá, de nem tudja, hogyan is kezdhetne […]

todayszeptember 15, 2022 27


0%