Események

A tükeség értéket teremt és őriz meg a pécsiek számára

todayjanuár 2, 2023 8

Háttér
share close

Kerek jubileumot, két évtizedes tartalmas múltat ünnepel az új év januárjában a Pécsi Tüke Alapítvány. Az évforduló alkalmából Halmos Gábor, az alapítvány alapító kurátora osztotta meg gondolatait a Dunántúli Napló hasábjain.

Húsz év távlatából visszatekinteni nagyon örömteli dolog, mert egy olyan időhorizontot ölel át, amely akár egy ember, akár egy város életét tekintve is elismerésre méltó. Sokak nagyvonalú támogatása méltó segítség volt a mára hagyománnyá váló tevékenység megteremtésében és továbbvitelében.

A díjazottakkal, a múlt kövein haladva, évenként gazdagodtunk, lelkületben, a szívünkben, tudásban. A jelent pedig a múlt példáinak ismeretében tudjuk helyesen megélni – foglalta össze a tükeség gondolatiságát, a tüke-mozgalom üzenetét az alapító kurátor.

A Pécsi Tüke Alapítvány minden évben január 21-én adja át a Tüke-díjat, azt a közösségi elismerést, amit a pécsi polgárok jelölése és szavazatai alapján ítél oda az alapítvány grémiuma. Több éves hagyományként immár Ifjúsági Tüke-díjat is odaítél a kuratórium. A jövő évi, jubileumi ünnepségen más Tüke-elismerések átadása is várható.

Written by: Lázár Csaba

Rate it

Előző bejegyzés

Híreinkből

Játékajánló: Wau! Fogadd örökbe és szeresd örökre!

Játékajánló: Wau! Wau! Te örökbefogadnál egy szeretnivaló aranyos négylábút? Győri Zoli a a Mit Játsszunk vlogon mindig valami érdekes társasjátékot mutat be. Fogadd örökbe és szeresd örökre! – így szól a WAU kártyajáték szlogenje, ami az örökbefogadás és a felelős állattartás jelentőségére hívja fel a figyelmet. A játék célja egyszerű: legyél te a leggyorsabb, aki öt boldog kis szőrmók gazdijává válik! Gyűjtsd szorgosan a csontlóvékat és szeretgesd az imádnivaló kutyusokat. A […]

todayjanuár 1, 2023 7


0%