Archívum

Bemutatkozik a Mozgásszabadság Klinika

todayjanuár 14, 2023 15

Háttér
share close

Harmat Tamás ügyvezetővel és Dr. Kovács Gellért alapítóval és vezető orvossal beszélgetett Lantai Tamás a Mozgásszabadság Klinikáról.

Motiváció és személyes érintettség hozta létre a Mozgásszabadság Klinikát, Tamás még anno 6-7 éve csípőproblémával fordult Gellérthez, aki egy nem mindennapi kezelést alkalmazott nála, ami meglepő módon hatásos volt, így megmaradt a kapcsolat és megalapították a klinikát.

Dr. Kovács Gellért 20 esztendeje kutatja és fejleszti a mozgásproblémákat. Értéket szeretne adni az embereknek és életminőségükön javítani, miközben megszabadítja őket a mozgás fájdalmától.

Annak ötlete, hogy Gellért is időhöz jusson, hisz több hónapos várólistái voltak, valamint szakmán belül is terjeszteni a nézetet, hogy több emberen segítsenek Harmat  Tamástól született, így közös kooperációval sikerült megalapítani a Mozgásszabadság Klinikát.

A diagnózis, amivel az emberek Dr. Kovács Gellérthez fordulnak nem valós diagnózis, pusztán azonosítva van az anatómiai elváltozás. A megoldást a funkcionális szemlélet hozza. A szervezet egy rendszer, amivel folyamatosan törődni kell és karbantartani az optimális működéshez. Amennyiben ez nincs meg kompenzálni kezd, amihez energia kell és változás, ha ez túl sokáig fennáll, akkor jönnek létre az anatómiai elváltozások, amiket a páciens érzékel és orvoshoz fordul velük.

A rendelőben biomechanikai lokális kezeléssel, speciálisan megállapított területen történik a kezelés, melynek gyakorisága és hosszúsága egyénre szabott. Hagymahéj szerű rendszerben vannak felfejtve a problémák, a valós és kiinduló okot keresve. Egy akut esetnél már egy-két kezelés változást hoz, de egy több akár több tíz éve fennálló probléma akár fél évet is igénybe vehet, persze csak akkor ha a páciens az orvosával kooperálva odafigyel arra, hogy mindennapjaiban ne terhelje tovább a szervezetét.

A Mex Rádióban elhangzott interjú:

Written by: Mészáros Ilona

Rate it

Előző bejegyzés

Események

A Bánk bán operafilm felújított változatát mutatják be az Eiffel Műhelyházban

A magyar kultúra napja - A Bánk bán című operafilm digitálisan felújított változatát mutatják be az Eiffel Műhelyházban A dalszínház MTI-hez eljuttatott közleményében felidézik, hogy 2002-ben mutatták be az ezeréves magyar államisághoz kapcsolódó ünnepségsorozat folyományaként Káel Csaba Bánk bán című operafilmjét, amely a magyarországi forgalmazást követően nemzetközi sikert is aratott, világszerte láthatták az operakedvelők. Mint a közleményben áll, a Bánk bán című operafilm felújítása 4K felbontásban, az elérhető alkotók bevonásával […]

todayjanuár 13, 2023 7 2


0%