play_arrow

keyboard_arrow_right

Listeners:

Top listeners:

skip_previous play_arrow skip_next
00:00 00:00
playlist_play chevron_left
volume_up
chevron_left
  • play_arrow

    Mex Rádió A kedvenc rádióm!

  • play_arrow

    Mex Mulatós Mulatós csatorna

  • play_arrow

    Mex Retro Mex Retro csatorna

  • play_arrow

    Mex Rock Mex Rock csatorna

  • play_arrow

    Mex KPOP KPOP csatorna

  • cover play_arrow

    Online percek 2024 Október Online percek 2024 Október

Hírek

Fanfiction felsőfokon – Három író könyvei adják egy különleges novellapályázat alapját

today2024.10.11.

Background

Nem mindennapi novellapályázat került meghirdetésre a napokban: a kreativitásáról ismert Sky ST. írónő két szerzőtársat szerzett maga mellé, Cserni Andrást és Erdős Sándort. Ők hárman szervezői a különleges pályázatnak, melynek lényege, hogy e három író regényalakjait szerepeltetve kell alkotni egy történetet.

A könnyítés végett az alapszituáció adott: Ditte, Sky Vigyázat! – sorozatának főhősnője a magyarországi Zemplénbe utazik nászútra, ahol útjai keresztezik András regényének Mistaria és Magyarország között átjáró farkasfalkáét. Az ikrekkel viselős asszony eltűnik, s kétségbeesett férje Sándor regényeinek misztikus ügyekkel foglalkozó nyomozóját, Tenkes Hubát bízza meg, hogy akadjon felesége nyomára.

Innentől csak a terjedelmi korlátok szabnak határt az írói fantáziának. 20-40 oldal terjedelemben, a karakterhűséget szem előtt tartva kell ötvözni a három különböző regénysorozat alakjait. Ehhez érdemes legalább egy-egy könyvet elolvasni a szerzőktől, melyre kedvezménykuponokkal buzdítják a jelentkezőket: az ingyenes regisztráció után azok, akik neveznek, az írók következő könyveinek ebook és nyomtatott változatait is árengedménnyel vásárolhatják meg október végéig:

  • Erdős Sándor: Szellemek árnyéka; Az elátkozott kúria
  • Cserni András: Sötét sorsok sorozat (A farkasfalka; Betyárbecsület)
  • Sky S.T.: Vigyázat! Jövök!; Vigyázat! Nyaralok!

A pályázat szempontjából legfontosabb dátum a pályaművek beküldési határideje: 2024. december 15. Minden induló két darab novellával nevezhet a fentebb említett terjedelemben, a következő formai követelményeket betartva: A/5 oldalméret, 1,5 cm margó, betűtipus: Garamond betűtípus, 12-es betűméret, 1,1 – 1,2 sortávolság, sorkizárt, automatikus elválasztású, korrektúrázott szöveg. A pályaműveket a három szerzőből, valamint bloggerekből, kiadói szakemberekből és olvasókból álló, többtagú zsűri bírálja el, várhatóan február végéig, március 10-ig pedig tervek szerint minden pályázó értesül az eredményekről.

Külön izgalmassá teszi a rangadót, hogy (ahogy Sky korábbi két pályázatán is tendencia volt), hogy a dobogós helyezések mellett számítani lehet az egyes zsűritagok különdíjaira, valamint értékes nyereményekre. A legszínvonalasabb írásokból antológia készül majd, mely nyomtatott és ebook formában jelenik majd meg – kellő mennyiségű novella esetén.

A novellapályázat hivatalos támogatói többek közt a Helma Kiadó, az MKMT Mozgalom és a Mex Rádió. E lista azonban bővülhet, a szervezők örömmel várják irodalomszerető szervezetek, folyóiratok, médiafelületek csatlakozását – jusson el minél többekhez e nem mindennapi pályázat híre!

Ditte már tollat ragadott, a farkasok csaholják ötleteiket, Tenkes Huba ötleteket gyűjt. Te mikor kezdesz neki?

További részletek a hivatalos pályázati kiírásban.

 Hivatalos felületek:

Sky S.T. Facebook: https://web.facebook.com/skystbook/

Erdős Sándor Facebook: https://web.facebook.com/serdos2

Cserni András: Facebook: https://web.facebook.com/sotetsorsok

Written by: Lázár Csaba


Töltsd le az appot és csatlakozz a Messenger, Viber csoporthoz!