play_arrow

keyboard_arrow_right

Listeners:

Top listeners:

skip_previous play_arrow skip_next
00:00 00:00
playlist_play chevron_left
volume_up
chevron_left
  • play_arrow

    Mex Rádió A kedvenc rádióm!

  • play_arrow

    Mex Mulatós Mulatós csatorna

  • play_arrow

    Mex Retro Mex Retro csatorna

  • play_arrow

    Mex Rock Mex Rock csatorna

  • play_arrow

    Mex KPOP KPOP csatorna

  • cover play_arrow

    M-ÉRTÉKADÓ Lippner Tamással 2024 Szeptember M-ÉRTÉKADÓ Lippner Tamással 2024 Szeptember

Hírek

A gitáros Brian May a vadvilág őrangyalává vált

today2024.09.01.

Background

A Queen gitárosának legújabb szenvedélyes projektje a borzok, rókák és más veszélyeztetett vadon élő állatok védelme. Brian May jelentős győzelmet aratott a kormány azon céljaival szemben, hogy újra bevezessék a rókavadászatot az Egyesült Királyságban – írja a planetz.hu.

Ez a fejlemény kritikus fordulópontot jelent a vadon élő állatok kegyetlenségtől való megóvásáért folyó küzdelemben.

Rókavadászat – A Brit kormány újra engedélyezni akarta

A győzelemre azután került sor, hogy a kormány visszavonta a 2004-es vadászati törvény módosítására tett javaslatát, amely lehetővé tette volna, hogy egész kutyafalkák üldözzék a rókákat. A kormány visszavonulása azt követően történt, hogy 56 skót nacionalista képviselő elkötelezte magát amellett, hogy a Munkáspárthoz és a vadászatellenes konzervatív képviselők egy csoportjához csatlakozva elutasítja a javasolt változtatásokat. A parlamentben bekövetkező döntő vereség fenyegető kilátása arra kényszerítette a minisztereket, hogy feladják terveiket, elkerülve a lehetséges nyilvános szégyent.

Brian May, aki megalapította a Team Foxot, hogy a vadászati törvény hatályon kívül helyezése elleni ellenzék élére álljon, óvatos optimizmusának adott hangot. Újságíróknak nyilatkozva hangsúlyozta a győzelem jelentőségét, ugyanakkor figyelmeztetett, hogy a harc még messze nem ért véget.

“Ez egy győzelem a Team Fox és minden támogatónk számára, akik e-maileztek és kampányoltak velünk. Ez egy aljas megaláztatás a kormány számára. Miután megbabrálták a demokráciát és megpróbálták becsapni a közvéleményt, lebuktak – jelentette ki May. Megnyertük a csatát, és elkötelezettek vagyunk a háború mellett. Erősek és szilárdak vagyunk elkötelezettségünkben és hitünkben a lakosság 80 százalékával együtt. A rókavadászat kegyetlen, és a történelemkönyvekben kell maradnia.”

Az óvatosság oka az a feltételezés, miszerint a kormány döntése inkább stratégiai késleltetés lehet, mintsem a kérdés végleges lezárása. A rókavadászattal szemben elsöprő volt a lakossági ellenállást. Több mint 143 ezren küldtek e-mailt a képviselőiknek a kérdésben, ami azt bizonyítja, hogy a britek nem akarják, hogy a vadászat visszatérjen a gyakorlatba.

Egyelőre a javaslat visszavonása jelentős visszaesést jelent a rókavadászat híveinek, és figyelemre méltó eredmény az állatvédők számára. A győzelem aláhúzza a nyilvánosság bevonásának fontosságát és a kollektív fellépés erejét a jogalkotási eredmények befolyásolásában. Ahogy azonban Brian May és más kampányolók is jelezték, az állatkínzás elleni szélesebb körű háború folytatódik, és a hosszú távú sikerhez további erőfeszítésekre lesz szükség.

Written by: Lázár Csaba


Töltsd le az appot és csatlakozz a Messenger, Viber csoporthoz!