play_arrow

keyboard_arrow_right

Listeners:

Top listeners:

skip_previous play_arrow skip_next
00:00 00:00
playlist_play chevron_left
volume_up
chevron_left
  • play_arrow

    Mex Rádió A kedvenc rádióm!

  • play_arrow

    Mex Mulatós Mulatós csatorna

  • play_arrow

    Mex Retro Mex Retro csatorna

  • play_arrow

    Mex Rock Mex Rock csatorna

  • play_arrow

    Mex KPOP KPOP csatorna

  • cover play_arrow

    Élhetőbb világ Kulcsár Ildikóval - 2024. Október 22. Élhetőbb világ Kulcsár Ildikóval - 2024. Október 22.

Hírek

Ötrégiós játékok, az élmény- és sporttábor

today2024.08.06.

Background

Három olimpiai érem, tíznél is több világbajnoki elsőség, közel 140 válogatottság, megszámlálhatatlan bajnoki cím, siker és győzelem – az Ötrégiós Játékok sporttábora világklasszis sportolók közreműködésével nyitotta meg kapuit Révfülöpön.

A Magyar Máltai Szeretetszolgálat szervezésében és a Jelenlét a felzárkózó településeken európai uniós program finanszírozásával immár harmadik alkalommal utazhattak a Balaton parti sporttáborba a Felzárkózó települések programban szereplő falvakban élő gyerekek.

A négynapos sporttáborba 34 hátrányos helyzetű településről 160 gyerek érkezett a révfülöpi táborba, hogy sportvetélkedők, közösségépítő játékok, meglepetés produkciók no és az elmaradhatatlan balatoni csobbanások révén – talán életében először – megtapasztalhassa, milyen is egy igazi felhőtlen vakáció.

A felzárkózó településeken zajló sportprogramokat már a kezdetektől figyelemmel kísérik egykori és jelenleg is aktív sportolók, így a megnyitó is már igazán sportos erősítéssel zajlott.

Az Ötrégiós Játékok sporttáborát Nagy Tímea kétszeres olimpiai bajnok párbajtőrvívó nyitotta meg

„Eljött az az idő, amikor nincs más dolgotok, mint jól érezni magatokat, és ismerve az eddigi táborokat, jól is fogjátok” – nyitotta meg a tábort Nagy Tímea kétszeres olimpiai bajnok párbajtőrvívó, az Ötrégiós Játékok jószolgálati nagykövete. „A sport sok mindenre lehetőséget nyújt nektek, arra is, hogy belőletek váljék a következő „Madár”, Lisztes Krisztián vagy Fenyvesi Evelin”.

A sport kapukat kitáró erejét minden vendég kiemelte, a Ferencváros képviseletében a korábbi válogatott labdarúgó, Lisztes Krisztián és a jelenleg is aktív, szintén válogatott Fenyvesi Evelin látogatott el a nyitónapra. „Én is kistelepülésről indultam, nekem is a sport adott lehetőséget, hogy az lehessek, aki most vagyok. Élvezzétek ki a tábor minden percét, szerezzetek új barátokat, próbáljatok ki minél több sportot, hogy rátaláljatok arra, amelyikben ki tudtok teljesedni, és akár még olimpikonok is lehessetek.”

A korábbi német bajnok, 49-szeres válogatott Lisztes Krisztián kiemelte, hogy „a sport nekünk rengeteg mindent adott, bízom benne, hogy köztetek is lesz, aki akár ennek a tábornak a hatására elkezdi vagy még komolyabban veszi a sportolást, és megtalálja azt, amelyik a legtöbb örömet okozza.” Erdei „Madár” Zsolt világbajnok, olimpiai bronzérmes ökölvívó felelevenítette, hogy tizenhat évesen, egy edzőtáborban volt először a Balatonnál, és reméli, mindenki hozzá hasonló jó élményekkel tér majd haza innen. „Madár” természetesen a sportot sem hagyta ki, szabad kihívást intézett a gyerekek felé egy kis iskolázásra, és hát akadt is bátor jelentkező…

Az első nap csúcspontját a Face Team Győr akrobatikus kosárlabdacsapat bemutatója jelentette, az egy órás show során szaltókat, palánkrengető zsákolásokat láthattak a gyerekek, akik a látványos előadás után kipróbálhatták a trambulint, sőt, néhányan a zsákolással is megpróbálkozhattak, persze csak felügyelet mellett.

Az élmény-. és sporttábor a Széchenyi Terv Plusz program keretében valósul meg.

Written by: Lázár Csaba


Töltsd le az appot és csatlakozz a Messenger, Viber csoporthoz!