play_arrow

keyboard_arrow_right

Listeners:

Top listeners:

skip_previous play_arrow skip_next
00:00 00:00
playlist_play chevron_left
volume_up
chevron_left
  • play_arrow

    Mex Rádió A kedvenc rádióm!

  • play_arrow

    Mex Mulatós Mulatós csatorna

  • play_arrow

    Mex Retro Mex Retro csatorna

  • play_arrow

    Mex Rock Mex Rock csatorna

  • play_arrow

    Mex KPOP KPOP csatorna

  • cover play_arrow

    A zarándoklás, és ami mögötte van - Dr. Szabó Tamással 2. rész A zarándoklás, és ami mögötte van - Dr. Szabó Tamással 2. rész

Hírek

Kálid Artúr a Hollósi Frigyes-díj harmadik díjazottja

today2024.07.18.

Background

A Trifusz Péter képzőművész által tervezett Hollósi Frigyes-díjat a Hyppolit, a lakáj utolsó kőszegi előadása után – július 13-án – Pócza Zoltán, a Kőszegi Várszínház igazgatója nyújtotta át a színpadon Kálid Artúrnak – a közönség vastapsa kíséretében – áll a Kőszegi Várszínház facebook oldalán.

A Kőszegi Várszínház 2022-ben alapította a Hollósi Frigyes-díjat – ezzel is emléket állítva a nagyszerű színművésznek, aki sok-sok nyáron át játszott Kőszegen. A díj odaítéléséről a közönség szavaz. Az elismerést olyan színművész kaphatja meg, aki a Kőszegi Várszínház saját nagyszínpadi produkciójában kiemelkedő alakítást nyújt.

2024-ben a nézők szavazati alapján Kálid Artúr a Hyppolit, a lakáj címszerepéért nyerte el a Hollósi Frigyes-díjat a Kőszegi Várszínház Köz-Játék Fesztiválján.

A Trifusz Péter képzőművész által tervezett díjat a Hyppolit, a lakáj utolsó kőszegi előadása után – július 13-án – Pócza Zoltán, a Kőszegi Várszínház igazgatója nyújtotta át a színpadon Kálid Artúrnak – a közönség vastapsa kíséretében.

Az első Hollósi Frigyes-díj 2022-ben került átadásra, Takács Katalin kapta (Szentivánéji álom), 2023-ban pedig Schneider Zoltán (Miért pont kivi?).

Kálid Artúr a díj átvétele után azt mondta: „Fantasztikus érzés ez a díj. Köszönöm. Hálás vagyok. Megtisztelő. Szabadúszó színésznek nincs „saját” színháza, én mégis „anyaszínházamnak” tartom a Kőszegi Várszínházat. Nagyobb elismerés és nagyobb boldogság nem is lehetne, mint hogy újra és újra visszahívnak nyaranta, és ha az ember azt érzi, hogy szeretik, akkor szívét-lelkét odaadja.”

Hollósi Frigyes lánya, Hollósi Kata nyilatkozta a díj alapításakor: „Ez a díj Apu számára is fontos lenne, hiszen egy olyan közösség hozta létre, amelyet ő nagyon szeretett. Köszönöm Apu nevében is.”

A Hyppolit, a lakáj a Kőszegi Várszínház és a dunaújvárosi Bartók színház közös produkciója Őze Áron rendezésében.

Fotó: szinhaz.online

Written by: Lázár Csaba


Töltsd le az appot és csatlakozz a Messenger, Viber csoporthoz!