play_arrow

keyboard_arrow_right

Listeners:

Top listeners:

skip_previous play_arrow skip_next
00:00 00:00
playlist_play chevron_left
volume_up
chevron_left
  • play_arrow

    Mex Rádió A kedvenc rádióm!

  • play_arrow

    Mex Mulatós Mulatós csatorna

  • play_arrow

    Mex Retro Mex Retro csatorna

  • play_arrow

    Mex Rock Mex Rock csatorna

  • play_arrow

    Mex KPOP KPOP csatorna

  • cover play_arrow

    A zarándoklás, és ami mögötte van - Dr. Szabó Tamással 2. rész A zarándoklás, és ami mögötte van - Dr. Szabó Tamással 2. rész

Hírek

Bloggerként a könyvpiacon

today2024.06.21.

Background

Idén június elején ünnepelte a Magyar Könyv is Magyar Termék Mozgalom egy éves fennállását. A Mozgalom a magyar szerzők magyar nyelven íródott könyveinek kiadására, ismeretebbé tételére, a magyar nyelven történő olvasás ösztönzésére alakult. Az, hogy maga a Mozgalom és a Mozgalomhoz csatlakozott írók könyvei egyre ismertebbekké válnak, nélkülözhetetlen segítséget nyújt a Mozgalom jelenleg 11 fős blogger csapata. Őket kérdeztük az elmúlt egy év élményeiről, tapasztalatairól.

 

  1. Mi alapján döntöttetek úgy, hogy blogot fogtok vezetni, és miért pont regényeket véleményeztek?

– Sok ismert és kevésbé ismert írónál látom azt, hogy mennyire nehéz a marketing, mennyire fontos nekik, hogy valaki véleményt mondjon a könyvükről. Úgy érzem, ezzel is tudok kicsit segíteni, és ez nem kerül semmibe. Számomra az olvasás az igazi kikapcsolódás, és mivel csodálatosabbnál csodálatosabb történetet írnak és lepnek meg minket, olvasókat, ez a legkevesebb mit megtehetek. (Moncsi)

– Olvasni jó, ezért is indítottam el a blogot, hogy népszerűsítsem az olvasást, hiszen minden könyv egy értéket képvisel. A blog által kisebb hazai írók műveit is be tudom mutatni, ezáltal több olvasóhoz fog eljutni és ismertebbé teszi magát a szerzőt és a művét is. Mindig azt mondom, hogy az olvasás sokszor gyógyír a léleknek, a könyvek nem csak szórakoztatnak, hanem tanítanak is minket, akár önmagunkkal kapcsolatban is. Fejlődünk és befogadóbbá válunk. (Lexy)

– Mióta tudok olvasni, az időm nagy részét könyvtárban töltöttem. Mindig is szerettem olvasni. Így adta magát, hogy én is szeretném megmutatni azt, hogy én mit olvasok, mi az adott könyvről a véleményem. (Faragóné Rédei Judit)

– Hét éves korom óta olvasok. Örök könyvmoly vagyok. Sky S.T. – a Mozgalom kitalálója és egyik alapítója – kért fel a könyvek véleményezésére, és boldogan vállaltam. Nem csak regényeket véleményezek, hanem verseket, és wattpados novellákat is. (Ria Anne Donovan)

 

  1. Hogy értékelitek az elmúlt egy évet? Milyen pozitívumokat kaptatok az MKMT-től, és az íróktól?

– Nagyon nagy csapat dolgozik össze azért, hogy a kiadó és a magyar szerzők művei minél nagyobb körben ismertté váljanak. Engem Sky S.T. toborzott be, és ahogy elkezdtünk levelezni, egyből szimpatikussá vált. Nagyon ösztönző, amit ilyen távolságból (Dél-Afrika) is megtesz a hazai szerzőkért. (olvasook)

– Teljesen véletlenül csöppentem bele ebbe a feladatba. Úgy történt, hogy Sky S.T. egyik regényébe (Vigyázat! Nyaralok!) megjelent a nyertes mesém, amiről ő levélben tájékoztatott. Mivel megrendeltem a könyvet és el is olvastam, a lehetőség megköszönése mellett leírtam a gondolataimat is a regényről. Sky S.T.-nek nagyon megtetszett az írásom és megkérdezte, lenne-e kedvem csatlakozni a blogger csapathoz. Nagyon nagy megtiszteltetésnek éreztem, így úgy döntöttem belevágok. Február óta tíz darab, a Mozgalom logójával ellátott művet olvastam és láttam el ajánlóval. (Nagy Dóra)

– Nehéz lenne elmondani azt, hogy is tudnám értékelni az elmúlt egy évet. Kemény volt? Igen. Megérte? Nagyon is. A Mozgalmat elejétől fogva követem a Facebook közösségi oldalon, és láttam a felfelé növekvő számokat, ami boldoggá tett. Számomra a legnagyobb ajándék és pozitívum, amit az íróktól és a Mozgalomtól kaptam az a nagybetűs BIZALOM. Egy mondatba azt tudnám mondani, minden kezdet nehéz, de egy ilyen közösség, ennyi önzetlen és segítőkész emberrel még sokra viheti, ez abból is látszik, hogy már egy éve működőképes. (Moncsi)

– Azt hiszem, az elmúlt egy év volt a legjelentősebb az írói pályafutásomban. Ahogy a marketing terén is megtaláltam önmagamat, és amióta adminként kiveszem a részem az Angyalszárny csoportban. Minden elolvasott könyv egy újabb megélt élet. Csak több lettem a mozgalom, és a Helma kiadó által. (Ria Anne Donovan)

– Olyan könyvvel is megismerkedtem, ami lehet, hogy nem is került volna az olvasmánylistámra. (Faragóné Rédei Judit)

– Számtalan sikert értem el amióta csatlakoztam a mozgalomhoz. Nemcsak, mint hivatalos blogger vagyok jelen a mozgalom életében, hanem Nagykövetnek is kineveztek. Mindenki hihetetlenül kedves, az egész olyan, mint egy nagy család, ahol értékelnek és elismernek mindenkit. (Angi könyves blogja)

– A véleményezésekre mindig érkezik pozitív visszajelzés, legyen az üzenet, vagy Facebook like, aminek nagyon örülök. Időközben a saját írásaim is megjelentek a Helmánál, a Mozgalom logójával ellátva, tehát íróként is befogadott a csapat. (Szabin A. Szabolcs )

 

  1. Milyen ennek a bloggercsapatnak a részese lenni? Hogy értékelitek az egymással folytatott közös munkát?

– Tiszta szívből hálás vagyok Sky S.T. írónőnek és Dvariecki Bálintnak, hogy én is a csapat részese lehetek. (Angi könyves blogja)

– Mindenki nagyon sok erőt, energiát, lelkesedést és tudást tesz az olvasás- és a magyar szerzők népszerűsítésébe. (olvasook)

– A Mozgalmat inkább egy összetartó családnak mondanám. Igazi csapatmunka folyik a háttérben. (Ria Anne Donovan)

– Én vagyok a legfiatalabb a blogger csapatban mégis ugyanúgy kezelnek mint a többi idősebb kollégát. Nagyon befogadóak és segítőkészek. (Zsobrák Fanni)

– Fantasztikus érzés egy olyan csapathoz tartozni, akinek azonos az érdeklődési köre, mint nekem. Szerintem nem is egy csapat hanem egy nagy család részei vagyunk. (Moncsi)

– A csapat tagjai mind egyedi és színes egyéniségek, akikkel jó együtt dolgozni és szakmai dolgok mellett, hétköznapi témákról is lehet beszélgetni. (Lexy)

– Örülök, hogy a mai felszínes és magamutogató világban van igény egy ilyen őszinte, emberi értékekkel bíró közösség létezésére, mint a Mozgalom. A bloggercsapattal jól tudunk együtt dolgozni. Egy lelkesítő, inspiráló közeg, könnyen tudunk kapcsolódni egymáshoz. (Gász Marianna)

 

  1. Mik a további terveitek?

– A jövőbeli tervek mind a Mozgalom további terjesztése küldetés köré fonódnak. Még többet olvasni, még többet írni, még inkább csapattá fejlődni. A személyes találkozók erősíthetik ezeket a célokat, remélem egyre többre kerül majd sor. (Nagy Dóra)

– Szeretném a blogolást folytatni, de szeretnék még íróként is többet letenni az asztalra. (Szabin A. Szabolcs)

– Terveim között szerepel, hogy megdöntsem azt a sztereotípiát, mely szerint a hazai szerzők kevésbé tehetségesebbek a külföldi társaikhoz képest. Nincsennek rosszul megírt történetek, maximum nem a megfelelő olvasóhoz jutottak el eddig. Az író és olvasó együtt tesznek ki egy egészet, egyik sincs a másik nélkül. (Lexy)

– A Mozgalom hírül vitele, a szerzők könyveiknek terjesztése, hogy minél több emberhez eljusson. Hiszem, hogy a hazai íróink csodákat alkotnak. (Angi könyves blogja)

– Biztosra veszem idővel egy még erősebb csapattá fogja kinőni magát a Mozgalom. A jövőben is aktív tagja szeretnék lenni a blogger csapatnak illetve a saját műveimet is szeretném megjelentetni. (Zsobrák Fanni)

A cikket szerkesztette Juhász Judit író

Written by: Lázár Csaba


Töltsd le az appot és csatlakozz a Messenger, Viber csoporthoz!