play_arrow

keyboard_arrow_right

Listeners:

Top listeners:

skip_previous play_arrow skip_next
00:00 00:00
playlist_play chevron_left
volume_up
chevron_left
 • play_arrow

  Mex Rádió A kedvenc rádióm!

 • play_arrow

  Mex Mulatós Mulatós csatorna

 • play_arrow

  Mex Retro Mex Retro csatorna

 • play_arrow

  Mex Rock Mex Rock csatorna

 • play_arrow

  Mex KPOP KPOP csatorna

 • cover play_arrow

  Mex Délelőtt Várhelyi Tiborral - Vendég: Bátki Mihály - Június 12. Mex Délelőtt Várhelyi Tiborral - Vendég: Bátki Mihály - Június 12.

Hírek

Gyakrabban indít hajókat a BAHART, elkezdődött az előszezon

today2024.06.09.

Background

Sűrűbb menetrend és bővülő kedvezmények várják a hajózókat – elkezdődött az előszezon a BAHART-nál.

A kiemelkedő tavaszi forgalmat követően, június 1-jén kezdetét vette a balatoni hajózási előszezon, így hétvégenként már minden kikötőből elindulnak a hajójáratok, a kiemelt kikötők pedig hétköznap is várják utasaikat. Magyarország Kormányának több mint hatmilliárd forintos támogatásával megvalósult flottabővítésnek köszönhetően az előszezonban gyakrabban közlekedhetnek a hajók a partok között, emellett a kedvezmények is kibővülnek az első nyári hónaptól.

Badacsony, Balatonföldvár, Balatonfüred, Fonyód, Siófok, Tihany és Tihanyrév kikötőiből naponta indulnak a menetrend szerinti járatok, míg a további 10 Balaton-parti kikötőből pénteken, szombaton és vasárnap futnak ki a menetrendi hajók a június 1-jétől kezdődő előszezonban.

Fonyód és Badacsony között mindkét irányban napi 9-9 hajójárat indulását tervezi a BAHART, míg Siófok és az északi-part települései között hétfőtől-csütörtökig irányonként 7, pénteken és hétvégén pedig irányonként 9 járat áll az utasok rendelkezésére. A két part között járó átkelő hajókon − beleértve a péntekenként és hétvégente közlekedő Balatonboglár-Révfülöp járatot is −, nagy kerékpáros kapacitású hajók teljesítenek szolgálatot. A Balaton környéki biciklis közlekedők száma az idei adatok alapján több, mint kétszerese a tavalyinak, így a Társaság a kikötőkbe kihelyezett extra kerékpártárolók telepítésével is segíti a kerékpáros kirándulókat.

A július 5-ig tartó előszezonban 8 kikötőben várják az utasokat egyórás sétahajózásra és a nagy népszerűségnek örvendő naplemente néző sétahajó programra. Balatonfüreden és Siófokon a sűrűbb menetrend mellett több nosztalgiahajó is indul, Balatonboglárról vagy Révfülöpről pedig menetrendi hajóval tehetnek sétahajó kört az utasok. A két település között közlekedő járat ugyanis egyből visszaindul a kiinduló hajóállomására. A hajóút 75 perces, a retúrjegy megváltásával, leszállás nélkül 25% kedvezménnyel vehető igénybe.

Új kedvezményeket vezetett be a BAHART

Június 1-től egyéb kedvezmények is bevezetésre kerülnek a BAHART-nál. A menetrendi hajókon jól bevált családi jegytípust a BAHART kiterjeszti a séta- és gyerekhajós programokra is, a gyermekek számától függetlenül kedvezményes, fix díjjal. A fogyatékkal élők a kompok mellett ezentúl már a személyhajókon is díjmentesen utazhatnak.

A kompjáratok június 20-ig Szántódrévből 7:00 és 21:00 között, Tihanyrévből pedig 7:15 és 21:15 között indulnak félóránként vagy amennyiben a forgalom igényli, folyamatosan.

A májusi ünnepnapokon az új hajók közlekedésének, a sűrűbb menetrendnek és a kedvező időjárásnak is köszönhetően kiemelkedő forgalom volt a BAHART hajóin. Május 1-jén közel 9 000-en utaztak a kompokon és több, mint 9 800-an a személyhajó járatokon. Közülük 6 800-an Fonyód és Badacsony között szálltak a fedélzetre.

A pünkösdi hosszú hétvégén vasárnap keresték a legtöbben a hajózási úti célokat. Ezen a napon Szántód és Tihany között a két új és a két régi komp folyamatosan, a menetrend sűrítésével közlekedett. A járatok közel 14 500 utast, több mint 3 500 gépjárművet, és rekord számú, közel 2 900 kerékpárt szállítottak a két part között. Személyhajózásban mind a menetrend szerinti, mind a sétahajó járatok népszerűek voltak.

Fonyód és Badacsony között 4 500, a Keleti-medence járatain pedig közel 3 400 utas keltát a Balatonon. Sétahajó indulások közül a balatonfüredi állomás volt a legnépszerűbb, ahol csak pünkösdvasárnap több, mint 1 100-an tettek sétahajókört a Jókai és a Csobánc nosztalgiahajó valamelyikével. A teljes hétvégén pedig közel 2 300 sétahajózó utast köszönthettek a BAHART kapitányai a fedélzeteken. A kerékpárosok számára legnépszerűbb továbbra is a Fonyód-Badacsony között közlekedő járat, amelyen az ünnepi hétvégén 1 250 kerékpáros utazott.

Written by: Lázár Csaba


Töltsd le az appot és csatlakozz a Messenger, Viber csoporthoz!