play_arrow

keyboard_arrow_right

Listeners:

Top listeners:

skip_previous play_arrow skip_next
00:00 00:00
playlist_play chevron_left
volume_up
chevron_left
 • play_arrow

  Mex Rádió A kedvenc rádióm!

 • play_arrow

  Mex Mulatós Mulatós csatorna

 • play_arrow

  Mex Retro Mex Retro csatorna

 • play_arrow

  Mex Rock Mex Rock csatorna

 • play_arrow

  Mex KPOP KPOP csatorna

 • cover play_arrow

  Mex Délelőtt Várhelyi Tiborral - Vendég: Bátki Mihály - Június 12. Mex Délelőtt Várhelyi Tiborral - Vendég: Bátki Mihály - Június 12.

Hírek

Rock Out! – A Wolfmother a Dürer Kertben is bemutatja új lemezét

today2024.06.01.

Background

Az ausztrál Wolfmother a klasszikus hard rock egyik legismertebb bandája, a zenekar Andrew Stockdale frontember kreativitása köré épült. Legutóbbi, Rock Out című lemezük a covid alatt született és hangzásával egyfajta kiszabadulást jelentett a karanténból. Noha szerencsére már a lezárásoktól megszabadultuk, a Rock Out-ot és a Wolfmother korábbi dalait hallgatva kaphatunk egy jó nagy szeletet a szabadságérzésből. Július 23-án a zenekar a Dürer Kertben csap le fékezhetetlen erejével.

Az ausztrál Wolfmother 2005-ben jelentette meg debütáló, Wolfmother című lemezét, amellyel egyből az eladási listák élére ugrottak, a Woman című szerzeményükért Grammy-díjat is kaptak, nyomban világsztárrá emelve ezzel a formációt. A zenekar egyetlen állandó tagja Andrew Stockdale énekes, aki már többször is lecserélte a körülötte lévő zenészeket, a Wolfmother elsősorban az ő kreativitására épül. Pont úgy, ahogy legutóbbi, Rock Out című lemezük is, amely a világjárvány alatt született.

Amikor a turnézás leállt és mindenki a négy fal közé szorult, Stockdale beült az otthoni stúdiójába az összes hangszerével és elkészítette a zenekar hatodik nagylemezét. Mivel a mentális egészség a járvány alatt az egyik legerőteljesebb problémává vált, Stockdale úgy döntött, hogy a rock fenséges erejét használja fel, hogy annak minden csakra gyógyító tulajdonságával együtt, a Rock Out megírásával irányt mutasson magának. A rock’n’roll ugyanis képes az embert jobb helyekre repíteni, egyfajta katartikus felszabadulást adni még akkor is, ha a valóságban ez éppen nem lehetséges.

A Wolfmother utolsó lemezét egy helyi, 19 éves diák segítségével vették fel

Ezúttal ahelyett, hogy egy menő Los Angeles-i stúdióban vette volna fel az anyagot, tapasztalt hangmérnökökkel, Stockdale egy helyi, 19 éves diák segítségét kérte a rögzítésben.  Igen, a Grammy-díjas, többszörös platinalemezes művész egy helyi, kevés tapasztalattal rendelkező kezdő művész kezébe adta kreatív elképzeléseit.

Persze, Stockdale maga is tapasztalat nélküli kezdő volt anno, néha a féktelen fiatalos lelkesedés is képes váratlan eredményeket hozni. És tudjuk, a fül nem hazudik, ha jól hangzik, akkor csak az számít. Azóta szerencsére mind kiszabadulhattunk otthonaikból, ahogy a Wolfmother is visszatérhetett természetes közegébe, a koncertek és a fesztiválok világába, július 23-án pedig a Dürer Kertet rengetik majd meg felszabadító dalaikkal.

Jegyek a regisztrált Live Nation tagok számára már kaphatók, a teljes körű jegyértékesítés pedig május 31-én, 10 órakor indult.

Written by: Lázár Csaba


Töltsd le az appot és csatlakozz a Messenger, Viber csoporthoz!