play_arrow

keyboard_arrow_right

Listeners:

Top listeners:

skip_previous play_arrow skip_next
00:00 00:00
playlist_play chevron_left
volume_up
chevron_left
 • play_arrow

  Mex Rádió A kedvenc rádióm!

 • play_arrow

  Mex Mulatós Mulatós csatorna

 • play_arrow

  Mex Retro Mex Retro csatorna

 • play_arrow

  Mex Rock Mex Rock csatorna

 • play_arrow

  Mex KPOP KPOP csatorna

 • cover play_arrow

  Csütörtököt mondunk Eszlári A. Lászlóval - 2024 Július Csütörtököt mondunk Eszlári A. Lászlóval - 2024 Július

Hírek

Chicagóban 17 évesen szerzett doktorit egy tinédzser

today2024.05.20.

Background

Egy chicagói tinédzser nemrég diplomaosztó ünnepségen vehetett részt, miután 17 évesen megszerezte a doktori fokozatot – írja az ABC.

Dorothy Jean Tillman II 10 éves volt, amikor elsőévesként beiratkozott az egyetemre, a Lake County-i főiskolán tanult pszichológiát. 2020-ban szerezte meg Master of Science fokozatot, egy évvel később, 15 évesen pedig felvették az Arizonai Állami Egyetem egyik doktori programjába. Tillman 2023 decemberében, 17 éves korában védte meg disszertációját, és doktori fokozatot szerzett az egyetemen integrált viselkedés-egészségügyből. A lány május 6-án vehette át a diplomáját.

Tillman elmondta, mindig is ilyen nagyra becsülte az oktatást, részben a családi háttere miatt. Nagymamája tagja a volt a polgári mozgalomnak, és mindig felhívta a figyelmét az oktatás fontosságára.

Dr. Lesley Manson, az egyetem  docense elárulta, hogy Tillman a legfiatalabb hallgató, aki valaha doktori fokozatot szerzett az integrált viselkedés-egészségügy területén.

A friss diplomás ráadásul tanulás mellett cikkeket írt és gyakorlatot végzett az egyetemi hallgatói egészségügyi központban is.

Tillman elmondta, nem tudott volna végigmenni ezen az úton anyja támogatása nélkül, akit az egyik legnagyobb inspirálójának tart. Mindig úgy néztem rá, mint egy „csodanőre” – mondta a Good Morning America-nak.

Édesanyja az oktatás szószólójaként egy olyan vezetői intézet alapítója és vezérigazgatója is, amely a művészetekre és a STEM-re (Science – Technology – Engineering – Mathematics) helyezi a hangsúlyt.

Amikor lányát a diploma megszerzése utáni terveiről kérdezték, azt mondta, olyan vagyok, mint bármely más tinédzser, még mindig próbálom kitalálni, mik a konkrét álmaim és céljaim – mondta a 17 éves doktor.

Bár a szakon ő volt a legfiatalabb végzős, voltak, akik még nála is korábban szerezték meg a diplomát. Oklahomában 13 évesen diplomázott le egy fiú, az Antwerpeni Egyetemen pedig summa cum laude, vagyis kitűnő minősítéssel szerzett villamosmérnöki BA diplomát egy 11 éves csodagyerek.

Fotó: Courtesy of Arizona State University/Charlie Leight

Written by: Lázár Csaba


Töltsd le az appot és csatlakozz a Messenger, Viber csoporthoz!