play_arrow

keyboard_arrow_right

Listeners:

Top listeners:

skip_previous play_arrow skip_next
00:00 00:00
playlist_play chevron_left
volume_up
chevron_left
 • play_arrow

  Mex Rádió A kedvenc rádióm!

 • play_arrow

  Mex Mulatós Mulatós csatorna

 • play_arrow

  Mex Retro Mex Retro csatorna

 • play_arrow

  Mex Rock Mex Rock csatorna

 • play_arrow

  Mex KPOP KPOP csatorna

 • cover play_arrow

  Csütörtököt mondunk Eszlári A. Lászlóval - 2024 Július Csütörtököt mondunk Eszlári A. Lászlóval - 2024 Július

Hírek

1500 köbméter szemét gyűlt össze a magyarországi erdőkben

today2024.05.07.

Background

Az ország egyik legnagyobb és legnépszerűbb hulladékgyűjtő akciójában idén 8000 darab 200 literes szemeteszsákba több mint 1500 köbméter szemét gyűlt össze.

Negyedik alkalommal rendezték meg a Tavaszi nagytakarítás – Takarítsuk ki együtt a természetet! kampányt – írja az MTI Aktív Magyarországért közleményére hivatkozva.

A kampány március 21. és április 22. között tartott a magyarországi erdőkben, az akcióban több száz önkéntes vett részt.

A Tavaszi nagytakarítás kampányhoz csatlakozó 69 szervezet 85 túrán szedte össze a szemetet. Az Aktív Magyarország által indított kezdeményezés az erdők nemzetközi napjától a Föld napjáig tartott, és számos állami erdészet, nemzeti parki igazgatóság, önkormányzat, civil szervezet és piaci szereplő csatlakozott hozzá. A kampány a természet megtisztításán túl a szemléletformálásra és a megelőzésre helyezte a hangsúlyt, kiemelve: a szemét szedésére valójában nem lenne szükség, ha el sem dobná senki.

A szervezők remélik, hogy a Tavaszi nagytakarítás pár év múlva okafogyottá válik, hiszen, ha nincsen hulladék a természetben, nem is kell azt megtisztítani. Mivel a hulladékgyűjtés valójában csak tüneti kezelés, a legfontosabb, hogy megelőzzük a hulladék természetbe kerülését, ezért a közgondolkodás átformálása és az önkéntesek bevonása legalább olyan fontos, mint maga a szemétszedés.

A tavalyi akcióról itt írtunk.

Written by: Lázár Csaba


Töltsd le az appot és csatlakozz a Messenger, Viber csoporthoz!