play_arrow

keyboard_arrow_right

Listeners:

Top listeners:

skip_previous play_arrow skip_next
00:00 00:00
playlist_play chevron_left
volume_up
chevron_left
  • play_arrow

    Mex Rádió A kedvenc rádióm!

  • play_arrow

    Mex Mulatós Mulatós csatorna

  • play_arrow

    Mex Retro Mex Retro csatorna

  • play_arrow

    Mex Rock Mex Rock csatorna

  • play_arrow

    Mex KPOP KPOP csatorna

  • cover play_arrow

    Mex Délelőtt Vendég: Ács Bernadett Bettina 2024.04.26. Mex Délelőtt Vendég: Ács Bernadett Bettina 2024.04.26.

Hírek

Oscar-díjas alakítást nyújtott a gyakorlaton a border collie

today2024.04.11.

Background

Ninja, a border collie Oscar-díjas alakítást nyújtott a katasztrófavédelem gyakorlatán 

A világ legokosabb kutyájaként számon tartott border collie, miután egy földrengés (feltételezett) helyszínén felkutatott egy sérültet, maga is bajba került. Lábára esett egy gerenda. A hajdúszoboszlói romvárosban tartott gyakorlaton a HUNOR Mentőszervezet tűzoltóinak egészségügyi alegysége a kutyavezetővel együtt azonnal ellátta és biztonságos helyre vitte az állatot.

De nem is akárhogyan! Rögzítették az eltört csontot, speciális kutyahordágyra helyezték, becsomagolták, mint egy szaloncukrot, és valódi kincsként, óvatosan felemelve elszállították – derül ki az Országos Katasztrófavédelmi Főigazgatóság Facebook posztjából.

Ninja valójában nem sérült meg, mégis óriási színészi alakítást nyújtott gazdája, Orosz Viktória instrukciói alapján, és, bár úgy tűnik, nem vágyik filmes babérokra, ezt a szerepét tökéletesen hozta.

Az esemény után, a kulisszák mögött azt ugatta, hogy inkább emberkeresőset játszik a továbbiakban.

A Wikipédiából, a szabad enciklopédiából:

A border collie közepes méretű terelőkutya, általános vélekedés szerint a legintelligensebb kutyafajta. Elsősorban munkakutyaként, haszonállatok (főleg juhok) terelésére, de kedvtelésből is tartják. Ősei az egykor a Brit-szigeten elterjedt, de később az angol-skót határrégióban tenyésztett terelőkutyák.

A fajta energikus, akrobatikus és sportos; a különféle akadályversenyeken sikeresen szokott szerepelni.

Közepes termetű, intelligens pásztorkutya. Feje elkeskenyedő, szeme sötétbarna, a felemás szemszín csak merlék esetén megengedett. Füle félig lelóg, de megengedett az álló és a lelógó fül is. Szőre hosszú, lábai elején és fején rövid. Farka hosszú, vége kicsit felkunkorodó, a hátra feltett farok nem megengedett.

Lábai fehérek, pofáján fehér csík, farka végén fehér folt és mellkasán és hasán is fehér szőrzet van. Lábai párhuzamosak, teste izmos és karcsú, szeme kifejező. Sokféle szín elfogadott, legnépszerűbb a fekete-fehér. Kanok marmagassága 49-53 cm, szukáké kicsit alacsonyabb.

Már a neve is utal földrajzi származására. A Border Collie nevében ez esetben az angol „border” (határ) szó az Anglia és Skócia közötti határvidékre utal, így tehát nem meglepő, hogy Skócia és Anglia határvidékéről származik. Azért tenyésztették, hogy a zord teleken őrizze a nyájat.

Written by: Lázár Csaba


Töltsd le az appot és csatlakozz a Messenger, Viber csoporthoz!