play_arrow

keyboard_arrow_right

Listeners:

Top listeners:

skip_previous play_arrow skip_next
00:00 00:00
playlist_play chevron_left
volume_up
chevron_left
 • play_arrow

  Mex Rádió A kedvenc rádióm!

 • play_arrow

  Mex Mulatós Mulatós csatorna

 • play_arrow

  Mex Retro Mex Retro csatorna

 • play_arrow

  Mex Rock Mex Rock csatorna

 • play_arrow

  Mex KPOP KPOP csatorna

 • cover play_arrow

  Gasztro óra a Nyers Séffel - 2024. Május 23. Gasztro óra a Nyers Séffel - 2024. Május 23.

Hírek

3700 kilométert tekert a magyar ironman, Szőnyi Ferenc

today2024.04.09.

Background

A világon elsőként csinálta meg kétszer a húszszoros Ironman versenyt Szőnyi Ferenc. Nemrég pedig a Himalájától egészen az Indiai-óceánig kerékpározott. Az utat 149 óra alatt sikeresen teljesítette, összesen 3700 kilométert tekert Kashmirtól Kanyakumariig, ám a helyi közlekedéssel folyamatosan küzdenie kellett.

„A Himalája lábaitól egészen az Indiai-óceánig tartott ez a különleges kihívás. Két hét volt. (…) Nagyon sok versenyző nem érkezett be. Tavaly 16-an teljesítették. (…) Most ketten indultunk el. Nagyon érdekes szituációk voltak. Kashmirban gyakorlatilag katonai állapotok voltak. A pakisztáni határ közelsége és az itt kialakult politikai, gazdasági körülmények miatt veszélyes helyszín és időszak volt. Gyakran voltak áramszünetek. (…) Napról napra vándoroltunk, minden nap volt egy célpont.

Reggel 6 órakor rajtoltunk, és megvolt adva korábban, hogy mekkora távot kell megtenni; naponta 260-320 km között. Vinnünk kellett magunkkal elég sok felszerelést, mert magunkat kellett ellátni. Egy jármű hozta utánunk a saját felszerelésünket, azt mindig este megkaptuk. Reggel elindultunk, és este találkoztunk a verseny szervezőivel” – mesélte az RTL Reggeliben az ultratriatlon-világbajnok, akinek napi tízezer kalóriát kellett bevinnie a szervezetébe, valamint legalább 14 liter vizet kellett meginnia, ám így is fogyott 8 kilót.

A sportember arra a kérdésre, hogy ‘amikor ilyen nagy távot kell megtenni, és tényleg csak egymagában van, akkor mentálisan mi zajlik a fejében?’, a következőket válaszolta: “Elsősorban integrálódni kell a környezethez, megszokni a közeget, ez nagyon nehéz dolog volt. (…) És amikor már megszokjuk, akkor rájönni, milyen az a szabályrendszer, amit a helyiek követnek.  (…) Nagyon nehéz beleérkezni és haladni ebben. Megszokja az ember egy idő után, és rájön arra, hogy a legnagyobb kincs és érték Indiában maga az ember”.

Szőnyi Ferenc arról is beszélt, hogy az extrém időjárási körülményekkel is meg kell birkóznia: “Ahonnan indultunk Kashmirból mínusz 6, mínusz 9 volt, hágókon, hóban kellett átkelni. Ahogy haladtunk Délre, egyre melegebbé vált. A legextrémebb, amit a műszer mutatott, 54 fok volt.”

Written by: Lázár Csaba


Töltsd le az appot és csatlakozz a Messenger, Viber csoporthoz!