play_arrow

keyboard_arrow_right

Listeners:

Top listeners:

skip_previous play_arrow skip_next
00:00 00:00
playlist_play chevron_left
volume_up
chevron_left
  • play_arrow

    Mex Rádió A kedvenc rádióm!

  • play_arrow

    Mex Mulatós Mulatós csatorna

  • play_arrow

    Mex Retro Mex Retro csatorna

  • play_arrow

    Mex Rock Mex Rock csatorna

  • play_arrow

    Mex KPOP KPOP csatorna

  • cover play_arrow

    Mex Délelőtt Vendég: Ács Bernadett Bettina 2024.04.26. Mex Délelőtt Vendég: Ács Bernadett Bettina 2024.04.26.

Hírek

Minden harmadik brit férfi több nővel is szeretne járni egyszerre

today2024.03.19.

Background

Swansea Egyetem új tanulmánya szerint közel minden harmadik brit férfi nyitott a poligámiára. Akár úgy, hogy több feleségük vagy több tartós kapcsolatuk is van párhuzamosan.

A nemek közti eltérés döbbenetes. Ezzel szemben ugyanis a megkérdezett nőknek csak elenyésző, 11 százaléka nyitott a konszenzusos poligám házasságra.

Összesen 393 heteroszexuális férfit és nőt kérdeztek meg a kutatók arról, mi a véleményük egy olyan elkötelezett párkapcsolatról, amelyben mindkét fél más párkapcsolatot is fenntarthat. A férfiakat arról is kérdezték, hogy hajlandóak lennének-e egynél több feleséggel együtt lenni, és arra is kíváncsiak voltak, hogy egy szeretett nő figyelmét és szerelmét megosztanák-e más férfiakkal.

A tanulmány eredményei szerint a férfiak 9%-a nyilatkozott úgy, hogy örömmel lennének a hölgykoszorú közös metszetei. A nőknek csak 5%-a nyilatkozott úgy, hogy szívesen élne poligámiában.

Dr. Andrew Thomas, a tanulmány vezető szerzője a következőket mondta: „A poliginiát és a poliandriát közvetlenül összehasonlítva a férfiak három és félszer nagyobb valószínűséggel mondtak igent az előbbire, mint az utóbbira, míg a nők kétszer nagyobb valószínűséggel mondtak igent arra, ha egynél több partnere van, ahhoz képest, hogy valaki mással ossza meg partnerét.

A többnejűség, vagyis a poligínia, illetve a többférjűség, vagyis a poliandria a házasság alternatív formái a kutatók megfogalmazásában. Afrika és a Közel-Kelet egyes társadalmaiban a poligíniának komoly hagyományai vannak, és most figyelj:

Tibetben és Nepálban a hölgyek többférjűsége teljesen megszokott bizonyos közösségekben.

Az Egyesült Királyságban jogilag nem elismert egyik sem, így a férfiak egy részének vágyálma egyelőre nem valósulhat meg. A kutatás viszont azért indokolt, mert az „elkötelezett nem-monogám” kapcsolatok trendjei figyelhetők meg a briteknél.

Written by: Lázár Csaba


Töltsd le az appot és csatlakozz a Messenger, Viber csoporthoz!