play_arrow

keyboard_arrow_right

Listeners:

Top listeners:

skip_previous play_arrow skip_next
00:00 00:00
playlist_play chevron_left
volume_up
chevron_left
  • play_arrow

    Mex Rádió A kedvenc rádióm!

  • play_arrow

    Mex Mulatós Mulatós csatorna

  • play_arrow

    Mex Retro Mex Retro csatorna

  • play_arrow

    Mex Rock Mex Rock csatorna

  • play_arrow

    Mex KPOP KPOP csatorna

  • cover play_arrow

    Mex Délelőtt Vendég: Ács Bernadett Bettina 2024.04.26. Mex Délelőtt Vendég: Ács Bernadett Bettina 2024.04.26.

Hírek

Közös ügyünk az állatvédelem Alapítvány – Folytatódik és kibővül a foglalkozássorozat

today2024.03.18.

Background

Folytatódik és kibővül a Közös ügyünk az állatvédelem Alapítvány állatasszisztált foglalkozássorozata; év végéig 150 intézményben háromszáz érzékenyítő foglalkozást terveznek kutyák, macskák, hüllők és rovarok „közreműködésével” – mondta el az alapítvány kuratóriumi elnöke.

A programsorozat első állomásán, a budapesti Cseppkő Gyermekotthonban Vetter Szilvia felidézte: az alapítvány tavaly kísérleti jelleggel kezdte el a kutyás foglalkozások szervezését hátrányos és halmozottan hátrányos helyzetű térségekben élő gyerekek részére, akkor 1500 tanulóhoz jutottak el.

A program sikeresnek bizonyult, így idén kibővítve a kutyák mellett macskákkal, hüllőkkel és rovarokkal is találkozhatnak a gyerekek – tette hozzá.

Ovádi Péter állatvédelemért felelős kormánybiztos azt mondta, a 2022-ben első ízben megszervezett állatvédelmi témahéten több mint 130 ezer, a tavalyin pedig több mint 250 ezer gyermek ismerkedhetett meg a felelős állattartással és tanulhatott az állatokról.

Az élő állatos bemutatók és foglalkozások mindig nagy sikert aratnak, így a Közös ügyünk az állatvédelem Alapítvánnyal közösen azon dolgoznak, hogy minél több gyermek találkozhasson ilyen formában is állatokkal, vehessen részt élő állatos foglalkozáson – emelte ki.

Az állatasszisztált bemutatókon a gyerekek közelebbről megismerkedhetnek a különböző állatok fajtatulajdonságaival, viselkedési jellemzőivel és a felelős állattartással járó feladatokkal.

Written by: Lázár Csaba


Töltsd le az appot és csatlakozz a Messenger, Viber csoporthoz!