play_arrow

keyboard_arrow_right

Listeners:

Top listeners:

skip_previous play_arrow skip_next
00:00 00:00
playlist_play chevron_left
volume_up
chevron_left
 • play_arrow

  Mex Rádió A kedvenc rádióm!

 • play_arrow

  Mex Mulatós Mulatós csatorna

 • play_arrow

  Mex Retro Mex Retro csatorna

 • play_arrow

  Mex Rock Mex Rock csatorna

 • play_arrow

  Mex KPOP KPOP csatorna

 • cover play_arrow

  Gasztro óra a Nyers Séffel - 2024. Május 23. Gasztro óra a Nyers Séffel - 2024. Május 23.

Hírek

Bélyegblokkon az 50 éves Edda

today2024.03.07.

Background

Az Edda Művek nemcsak egy zenekar, hanem egy olyan kulturális jelenség, amely évtizedek óta formálja, inspirálja a magyar zenei életet – így tisztelgett a fennállásának ötvenedik évfordulóját ünneplő együttes előtt Hegmanné Nemes Sára Irén, a Magyar Posta Zrt. alelnöke az ebből az alkalomból kiadott bélyegek bemutatóján.

Az új bélyegblokkon a zenekarhoz kapcsolódó képi és szöveges elemek alkotta grafikai kompozíció szerepel Hajnal Balázs tervezésében. Az alelnök szerint ez nemcsak egy együttesről szól, hanem egy korszakról is, amely megérintette és megváltoztatta az országot.

Az Eddának 35 arany-, 7 platina- és 4 gyémántlemeze van, és az első vidéki zenekar volt, amelynek sikerült megtörnie a fővárosi zenekarok egyeduralmát. Nemcsak zenéket szállítottak, hanem egy teljes nemzedék érzelmeit, lelkületét formálták – mondta a Magyar Posta alelnöke.

Az Edda Művek bélyegblokkot március 4-én bocsátották ki, a fekete sorszámú perforált bélyegblokk 40 ezer példányban, míg a piros sorszámú vágott változat 4000 példányban lesz kapható.

Written by: Lázár Csaba


Töltsd le az appot és csatlakozz a Messenger, Viber csoporthoz!