play_arrow

keyboard_arrow_right

Listeners:

Top listeners:

skip_previous play_arrow skip_next
00:00 00:00
playlist_play chevron_left
volume_up
chevron_left
  • play_arrow

    Mex Rádió A kedvenc rádióm!

  • play_arrow

    Mex Mulatós Mulatós csatorna

  • play_arrow

    Mex Retro Mex Retro csatorna

  • play_arrow

    Mex Rock Mex Rock csatorna

  • play_arrow

    Mex KPOP KPOP csatorna

  • cover play_arrow

    Mex Délelőtt Vendég: Ács Bernadett Bettina 2024.04.26. Mex Délelőtt Vendég: Ács Bernadett Bettina 2024.04.26.

Hírek

Hat év után újra együtt a Quimby és a Danubia Zenekar 

today2024.03.04.

Background

A március 9-i Class&Roll koncertre több mint fél éve készül a Quimby és a Danubia Zenekar.

Az MVM Dome-ban a rock and roll szimfonikus átiratokkal keveredik majd, ami viszont kevésbé egyértelmű: az együttes sosem hallott hangszerelésben szólal meg, és az élményt új vizuális koncepció teszi teljessé.

A Quimby és a Danubia Zenekar először 2018-ban dolgozott együtt, akkor a szimfonikus zenekar felkérésére szólaltak meg áthangszerelt Quimby-dalok. Mivel a közös munkában még rengeteg inspiráció és lehetőség rejlett, ezért hat év után újra közösen állnak színpadra. A március 9-i Class&Roll karmestere Balassa Krisztián lesz, a zenei átiratokat Ott Rezső zeneszerző komponálta.

„Ezen a koncerten végigutazunk a teljes Quimby palettán: az Ékszerelmére nagy slágereitől kezdve a legutóbbi nagylemezünkön hallható dalokig, nagyon sok minden el fog hangzani – meséli Varga Livius. – Lesznek olyan számok, amikhez a Danubia Zenekar apró kis hangulatokat tesz hozzá, és nagyrészt a Quimby-t halljuk, lesz, ahol szimfonikus kíséret nélkül játsszuk, és természetesen olyan is (mint például A próféta, amit én éneklek), ahol csak a klasszikus zenészek kísérnek. A koncert nagy részében azonban fuzionálni fog a két művésztársaság.

A célunk az, hogy a koncert egy gyönyörű ívű mély sóhajtás legyen. A fényre és a videotechnikára is társművészként tekintünk, erre az estére egy szinte teljesen új vizuális elképzelés születik, amely közel 400 négyzetméter ledfalon tárul a közönség elé.

Számunkra nagyon fontos koncepció, hogy minden területen ugyanolyan szabadon alkotó művészekkel dolgozunk együtt, amilyenek mi magunk vagyunk. Így lesz minden koncertünk egy igazi összművészeti esemény. Az egészet a közönség jelenléte teszi teljessé, ők zárják be a kört.”

A Class&Rollból kaphatsz egy kis előzetest is erről a folyamatosan bővülő playlistről. Ha pedig már rögtön vennéd is a jegyeket, azt itt teheted meg, további infókat pedig a Facebook eventnél találsz.

Written by: Lázár Csaba


Töltsd le az appot és csatlakozz a Messenger, Viber csoporthoz!