play_arrow

keyboard_arrow_right

Listeners:

Top listeners:

skip_previous play_arrow skip_next
00:00 00:00
playlist_play chevron_left
volume_up
chevron_left
  • play_arrow

    Mex Rádió A kedvenc rádióm!

  • play_arrow

    Mex Mulatós Mulatós csatorna

  • play_arrow

    Mex Retro Mex Retro csatorna

  • play_arrow

    Mex Rock Mex Rock csatorna

  • play_arrow

    Mex KPOP KPOP csatorna

  • cover play_arrow

    Mex Délelőtt Vendég: Ács Bernadett Bettina 2024.04.26. Mex Délelőtt Vendég: Ács Bernadett Bettina 2024.04.26.

Hírek

Megjelent a Giant Rooks új lemeze

today2024.02.26.

Background

A német indie-rock zenekar, a Giant Rooks  tavalyi Sziget fesztiválos fellépése után önálló magyarországi koncerttel tér vissza, március 23-án a Dürer Kertben is bemutatja How Have You Been? című új albumát .

A zenekar 2015-ös megalakulása óta Frederik Rabe (ének), Finn Schwieters (gitár), Luca Göttner (basszusgitár), Jonathan Wischniowski (billentyűs hangszerek) és Finn Thomas (dobok) olyan slágerekkel hódították meg az indie színteret, mint a „Wild Stare” és a „Morning Blue”. Debütáló albumuk, a Rookery (2020) több mint 200 millió streamelést gyűjtött össze, és a német albumlisták 3. helyéig jutott. 2022-ben a zenekar kiadta eddigi legnagyobb dalát, a „Tom’s Diner”-t, az AnnenMayKantereit-tel közösen, amely világszerte listavezető lett, és több mint 3 milliárdszor streamelték.

A Giant Rooks most folytatja útját a várva várt második albumuk, a How Have You Been? megjelenésével. Az album címe egy egyszerű, de elgondolkodtató kérdést tesz fel, egy mély és őszinte hangot megütve, amely a zenekar fejlődését és érettebb hangzását mutatja. A „Morning Blue”, a „Bedroom Exile” és a „Somebody Like You” és a „For You” című számok már korábban megjelentek, február elején pedig végre a teljes album is elérhetővé vált.  A 14 számos album könnyedén szövi össze a felemelő dallamokat és a melankolikus pillanatokat, kiváló kísérőzene, hogy velünk tartson 2024-ben, hamarosan pedig Sziget fesztiválos fellépésünk után, ismét megtapasztalhatjuk milyenek a Giant Rooks energikus koncertjei.

How Have You Been?
https://www.youtube.com/watch?v=srER23bcFAk&list=OLAK5uy_kVrSvJm5bJN9H5mohDE6142GGkVghhVBY

Morning Blue:
https://youtu.be/WBISefTOBhs?si=HQ44vi5cQvHXcaJ3

jegyek:
https://www.livenation.hu/show/1440978/giant-rooks/budapest/2024-03-23/hu

Written by: Lázár Csaba


Töltsd le az appot és csatlakozz a Messenger, Viber csoporthoz!